Анастасія Мохнюк: «Комерційні старти подобаються своєю невимушеною атмосферою»

322
Якщо на чемпіонаті світу атлет показує свій особистий рекорд – він сміливо може заносити ці змагання в актив. Це стосується багатоборки Анастасію Мохнюк. Вона посіла у Пекіні сьоме місце, набравши 6359 очок.
 
– В перший день трошки завалила ядро, і зараз налаштовувалася гарно виконати усі три останні види. Відпочинку було небагато, і вранці я вийшла на перший вид, довжину, втомленою. Але вдалося зібратися, адже це один з моїх найкращих видів. Я виконала завдання, як і хотіла. Спис я метнула з особистим рекордом (38.93). Можу себе привітати, але є ще над чим працювати, бо цей вид у мене один з найслабших. Будемо наймати тренера під Олімпіаду, готувати цілеспрямовано спис, щоб він був на рівні з усіма. В мене було завдання встановити особистий рекорд. Я вперше виступаю на чемпіонаті світу, і хотілося, щоб все вийшло. Також я поставила перед собою завдання бути в фіналі. Я була після довжини третьою, потім після спису – шостою. І в мене була мета залишитися в вісімці. Я стала сьомою з особистим рекордом (6359), я дуже задоволена. Сподіваюся, що надалі будуть рости мої результати.
 
– Де можна додавати?                                                                                                                                                                         
– Та усюди. На бар’єрах, на висоті – я 1.86 збила ікроножним м’язом. В ядрі якщо на такому ж рівні залишуся, буде добре. Хоча, можна й тут додати. 200 метрів треба краще бігти. В довжині перші спроби виходять зазвичай з заступом. Треба над цим попрацювати, покращити техніку свою. Спис готувати, і 800 метрів – терпіти і не боятися. Запас є.
 
– Що зі списом збираєтеся робити? В усіх проблема зі списом.
 
– Тому що це один з найтехнічніших видів. Багатоборки в основному потужні. І, як мені пояснював мій тренер, мені заважає моя сила. Спис – цей як хлест, його треба метати легенько. А я, таке враження, що метаю гриф від штанги.
 
– Де для вас зручніше виступати – на комерційних стартах чи на таких, як чемпіонат світу?
 
– На комерційних. Тому що чемпіонат світу – це дуже відповідальний старт, і відчувається тиск з боку керівництва, «з гори». А на комерційних легка атмосфера, як вдома. Не нервуєш так сильно, і це не заважає. Буквально як на тренуванні. Але в той же час ми їздимо гроші заробляти. Тому що з нашою зарплатнею в Міністерстві сильно не підготуєшся до чемпіонату світу, в основному прибутки йдуть з комерційних стартів. І коли ображаються, чому ми не виступаємо на чемпіонатах України – не має сенсу. Краще на комерційному старті один раз гарно виступити, ніж десять разів на чемпіонаті України.
Попередня статтяАліна Фьодорова: «Тепер – лікуватися, відновлюватися, готуватися до Олімпіади»
Наступна статтяПекін-2015: за кого вболіваємо 24 серпня