Ольга Саладуха: «Зимовий сезон скоріш за все пропускатиму»

277
Ольга Саладуха – одна з найкращих українських легкоатлеток. А тому, звісно, коли хтось починав рахувати наших головних претендентів на нагороди Пекіну-2015, то її називали чи не в першу чергу. Проте, травма спини Ольги сплутала усі карти і їй, і уболівальникам. 14.41 – шосте місце.
 
– 14.41 – це ваш результат на даний момент?
 
– Я не можу нічого сказати, тому що останні два місяці ми лікувалися. Лікарі забороняли тренуватися. Під великим питанням була взагалі участь у цьому чемпіонаті світу. Постійно опускалися руки, коли виходила в сектор були постійні болі. Лише з обезболюванням я змогла пробувати якусь стрибкову роботу. Не було жодної прикидки. Я не знала, на який результат готова. Коли я вийшла в сектор на кваліфікацію, я відчула, що все добре, що все реально. Але у фіналі в першій спробі зірвався корсет, я сильно прибила спину, відразу пішло в ноги. Я зібралася, робила все можливе.
 
– Зараз, вже у Пекіні, лікарі багато часу з вами проводили, щоб підготувати до змагань?
 
– Я лікарям вже практично не давала нічого робити. Масажисти мені робили лише тейпи, і пила знеболююче, щоб зменшити біль. Хотілося, звичайно, стояти на п’єдесталі. Все було реально. 14.90, з якими перемогла колумбійка, це не межа. На попередніх чемпіонатах світу завжди були вищі результати. Рада за дівчат – Анну Князєву з Ізраїлю та Ольгу Рипакову з Казахстану, що вони в призах. Аня Князєва – наша українка, для неї це перший старт, в якому вона піднялася на п’єдестал. Все було в наших руках. Тому, когось тут робити винуватим.
 
– Ібаргуен в принципі обігрувати можна?
 
– Не думаю, що 14.90 – великий результат. Вважаю, що на Олімпіаді за медалі будуть боротися на вищих результатах.
 
– Які ваші подальші плани?
 
– Поки що не знаю. Зимовий сезон вже навряд чи в мене буде. Зараз я буду максимум зусиль прикладати, щоб відновитися і виступати на Олімпіаді в Ріо.