Наталія Погребняк через травму припиняє виступ на чемпіонаті світу

272
Ще у неділю після забігу на стометрівці Наталія Погребняк скаржилася на біль у нозі, і цим пояснила свій низький результат (11,62). Сподівалася, що вдасться ще виступити на 200 метрах та естафеті 4х100 м. Проте, як з’ясувалося, чемпіонат світу для найсильнішої української спринтерки завершився.
 
– Ми хотіли знятися з двохсотметрівки, щоб поберегтися для естафети. А там обов’язкова процедура – підтвердження лікаря. Мене повели на медогляд, зробили УЗД задньої поверхні стегна, і зробили висновок, що мені бажано взагалі не виступати. Тому що є надрив і гематома розміром 7 на 2 см. Це травмонебезпечно, і вони взагалі здивувалися, як я ще напередодні виступала. Певно, якби я знала, що у мене є така проблема, я б на старт стометрівки не вийшла. Я себе запевняла, що все в порядку, тому дуже прикро. Мені хотілося виступати на цьому стадіоні, тут дуже швидка доріжка, і, можна сказати, що я її і не встигла відчути. Дуже засмучена, що не побіжу в естафеті.
 
– Тим не менш, навіть після медичного обстеження ви все одно хотіли виступати в естафеті.
 
– Так, але лікар сказав, що не радить з такою травмою виходити на старт.
 
– На скільки серйозне це пошкодження, і чи багато часу необхідно на відновлення?
 
– Китайські лікарі не давали рекомендацій, але сказали, що залишиться рубець, і надалі треба бути обережною і прислухатися до себе, щоб ця травма не стала більш серйозною. Але я сподіваюся, що все минеться швидко. Враховуючи те, що думки матеріалізуються – я вчора ще не знала, що у мене на стільки там все серйозно, то думаю, що процес реабілітації пройде швидко.
Попередня статтяОльга Саладуха: «Зимовий сезон скоріш за все пропускатиму»
Наступна статтяВікторія Ткачук: « В Таллінні на молодіжній Європі хвилювалася більше»