Тетяна Пташкіна: «Стрибала на третій день після прильоту, ніг не відчувала»

311
Тетяна Пташкіна – одна з шести атлеток, які були включені до збірної України в останній момент, оскільки потрапили у квоту ІААФ «за добиранням».
 
Вона виступала у Пекіні у перший день чемпіонату світу. Але тоді настільки була засмучена своїм результатом у кваліфікації з потрійного стрибка – 13 м 05 см, 27-е місце, що не хотіла ні з ким спілкуватися. Минуло трохи часу, і ми попросили Тетяну все-таки прокоментувати свій невдалий виступ.
 
– Що трапилося, адже результати не ваші?
 
– Вперше у мене був такий довгий переліт, такі великі змагання. Виступала я на третій день після прильоту. На мою думку – акліматизація, оскільки не відчувала своїх ніг абсолютно. Я стрибнула першу спробу – з заступом було близько мого результату, десь 13.70-13.80, не погано. І все, на цьому я втомилася. В мене перестали працювати ноги, я не могла розбігтися. У другій спробі в мене була пробіжка, а в третій я не доступила, тому що вже були дві зіпсовані спроби, необхідно було якось страхуватися. Не знаю, якісь незрозумілі для мене змагання.
 
– На скільки розумію, ви пізно полетіли до Пекіну, оскільки пізно дізналися, що увійшли до складу збірної. У вас не було нормативу, і ви потрапили на чемпіонат світу за добиранням ІААФ.
 
– Так, довго чекала. Готувалася, але точно не знала, чи поїду. Гадаю, наступного разу треба приїхати раніш на такий старт. Можливо, я б акліматизувалася, якби довше тут знаходилася, і краще вийшло б тут стрибнути. Взагалі не зрозуміло, тому що в мене був напрацьований стрибок, і за будь якої ситуації 13.80 я могла стрибати. Такий результат – 13 метрів, навіть з недоступом… Ви мене завтра в ранці розбудіть – я стрибну краще.
Попередня статтяХристина Гришутіна: «Можливо, занадто сильно хотіла показати результат»
Наступна статтяОльга Ляхова: «Приємно, що встановила особистий рекорд саме на чемпіонаті світу»