Ігор Главан: «З дискваліфікацією не згоден, але суддям видніше»

305
Для Ігоря Главана змагання з ходьби на 50 км були другими вже на цьому чемпіонаті світу – тиждень тому він став четвертим на «двадцятці».
 
Проте зараз результату показати не вдалося – судді дискваліфікували його на 38-му кілометрі дистанції після трьох попереджень.
 
– Важко було після змагань на 20 км йти за тиждень ще й 50 км?
 
– Я б не сказав, що через це були якісь проблеми. Більш важко було через те, що сьогодні жарко дуже. Але на результат 3 години 45 хвилин міг сьогодні розраховувати.
 
– Що скажете стосовно вашої дискваліфікації?
 
– В нашому виді суб’єктивне суддівство. Наприклад, деяких спортсменів, яких зняли на двадцятці, і які також йшли 50 км, сьогодні не чіпали. А в мене вийшло навпаки. Я на 20-ці йшов нормально, з вищою швидкістю, і не було ніяких помилок. А тут йшов тихіше, і знайшли помилки. Рішення суддів здалося мені дивним, але це рішення суддів, їм зі сторони видніше.
 
– Прикро, коли вас знімають з дистанції після пройдених 38-ми кілометрів?
 
– Звичайно, прикро. Тим паче, що в мене був переломний момент, коли мені було важко, але потім зібрався і стало легше, і десь на 3:45 я розраховував.
 
– Загалом виступом у Пекіні задоволені?
 
– Звичайно. Перша моя дистанція була 20 км, там мені вдалося посісти четверте місце, чим я був дуже здивований, приємно здивований. Розраховував я також отримати олімпійську ліцензію і на 50 км. Поговорю з тренером, дізнаюся, що він скаже. Можливо, і були в мене якісь помилки. Хоча тренер говорив, що в мене було все добре. І люди, які мене знають, також були здивовані рішенням суддів. Оскільки я практично ніколи не помиляюся в техніці ходьби.
Попередня статтяГалина Облещук: «На цих змаганнях набралася досвіду»
Наступна статтяСергій Будза: «Хотів заробити тут олімпійську ліцензію»