Олеся Повх: «Поки наша команда не стане КОМАНДОЮ, результату не буде»

260
Українська жіноча естафетна команда 4х100 метрів не зуміла вийти до фіналу. 43,59 секунди – це передостанній результат з усіх учасників забігів.
 
Не допомогла навіть Наталія Пигида, яка вже давненько спеціалізується на дистанції вчетверо довшій, але яку покликали замінити травмованого лідера Наталію Погребняк. Увесь квартет – Олеся Повх, Наталія Строгова, Христина Стуй та Наталія Пигида – був дуже засмучені. Прокоментувати виступ зголосилися лише двоє.
 
Олеся Повх: – У нас в команді дуже напружена ситуація.
 
– Ви маєте на увазі команду 4х100 м, чи взагалі збірну?
 
– І те, і те. Серйозні проблеми в спілкуванні.
 
– У атлетів між собою чи між атлетами та тренерами?
 
– Між усіма. Поки не буде в команді слово «команда» найголовнішим, так і буде тривати. Я вважаю, що виступ не лише нашої естафетної команди, а взагалі усієї збірної на чемпіонаті світу – це наслідок того, що у нас не має команди, у нас кожен сам за себе. І цей провал – на совісті усіх.
 
– Ну хоч в самій естафеті спільну мову знайти вдалося?
 
– Перед забігом ми її знайшли. Але мало часу було, тому такий результат.
 
Наталія Пигида: – Я зі своїм завданням впоралася. Мене попросили – я допомогла. З коридору не вийшла, паличку забрала і добігла.
 
– Естафету 4х100 м давно бігали в останнє?
 
– Два роки тому на чемпіонаті Європи серед військовослужбовців. Я тоді на другому етапі бігла. А ще в Пекіні на Олімпіаді.
 
– На завтрашній фінал 4х400 м сили у вас залишилися? Дівчата на вас дуже розраховують.
 
– Та що для мене сто метрів (сміється). Я планувала 4х100 м ще й сьогодні у вечорі бігти, фінал. Думаю, усі дівчата хотіли.
Попередня статтяІван Банзерук: «Останні десять кілометрів від спеки ноги йти не хотіли»
Наступна статтяПовернення української команди з чемпіонату світу