Богдан Бондаренко: «Якби хтось з наших висотників пробився до фіналу, зміг би також зачепитися за медаль»

273
Бондаренко вдруге поспіль підійнявся на п’єдестал чемпіонату світу. Після золотого тріумфу у Москві-2013 прийшла черга срібла у Пекіні-2015.
 
Незважаючи на травму ноги, через яку Богдан пропустив більшу частину літнього сезону, йому вдалося на головному старті року увійти до трійки найкращих висотників планети з результатом 2 м 33 см. Ось такий подарунок зробив собі Бондаренко у свій день народження.
 
– Могло б бути золото. Треба було стрибати з перших спроб, тому що чим далі, тим було важче.
 
– Як нога, дає про себе знати?
 
– Дає, але це спорт, таке буває.
 
– Колись ви казали, що добре коли в секторі є ще хтось з українців. Тоді ви дивитеся стрибки один одного і підказуєте помилки. Жалієте, що окрім вас ніхто з наших хлопців не пробився до фіналу?
 
– Звичайно, хотілося, щоб наших більше у фіналі було. Тому що результати показані не дуже високі, міг ще хтось з українців зачепитися за медаль.
 
– У вас насичений вийшов день народження. Хтось уже вітав вас, подарунки дарували?
 
– Поздоровляв багато хто. А дівчинка-волонтер наша подарувала листівку з поздоровленням. Не було коли поки що поздоровлення приймати.
 
– А раніш у день народження стрибати доводилося?
 
– Так, у 2011-му на чемпіонаті світу в Дегу. Тоді не пройшов кваліфікацію. 2.28 стрибнув, і не потрапив до фіналу.
 
– Певно, зараз усі уболівальники задаються питанням: чому усіх трьох атлетів, які тут підкорили 2 м 33 см і поділили перше місце, не нагородили золотими нагородами? Чому призначили перестрибування?
 
– Ну так заведено – чемпіон світу має бути один. Якби у секторі залишилося два атлети, тоді вони б ще могли між собою домовитися щодо того, щоб поділити золото. Але тут було троє лідерів. Це нормально, був згоден перестрибувати.