Українці на IAAF Hammer Throw Challenge у 2015 році

328
Змаганнями в Рієті закінчився черговий, шостий за ліком, сезон змагань серед метальників молота серії IAAF Hammer Throw Challenge, який цьогоріч складався з 14 етапів.
 
За правилами серії, в загальному заліку класифікувались метальники, які мають підсумкові результати принаймні на трьох змаганнях серії. І для розстановки таких спортсменів бралась до уваги сума трьох найкращих підсумкових результатів.
 
У цьогорічній серії перемогу у загальному заліку з найкращими загальними балами за історію серії вибороли беззаперечні лідери сезону та чинні чемпіони світу поляк Павел Файдек (248.01) та його співвітчизниця Аніта Влодарчик (235.28).
 
Наші чоловіки цього року участі у змаганнях серії не брали. Найкращим же результатом серед українських молотобійців за всю історію серії залишається третє підсумкове місце у 2012-му році тепер вже екс-українця Олексія Сокирського (233.39).
 
Для жіночого метання молота в Україні цей сезон IAAF Hammer Throw Challenge став визначальним, адже вперше за недовгу історію серії українки були класифіковані у її загальному заліку – Ірина Новожилова посіла 14-те місце із результатом 202.13 (66.86 у Кавасакі, 67.50 у Дакарі та 67.77 у Москві).
 
Повні результати цьогорічної серії IAAF Hammer Throw Challenge доступні ТУТ
 
Автор Андрій Гребьонкін
Попередня статтяЯк легкоатлети святкували День фізичної культури та спорту
Наступна статтяПереможний дубль українців на Мінському півмарафоні