Олексій та Анна Касьянови: «Безглуздо відмовлятися від тренувань зі світовим рекордсменом»

230
Для багатоборців Олексія та Анни Касьянових минулий сезон вийшов двояким. Вдалі виступи на престижних змаганнях чергувалися з травмами.
 
Наразі наші титуловані молодята перебувають на зборі в Іллічівську – відновлюються після останніх стартів та починають підготовку до нових.
 
Олексій: – Ми зараз трошки більше звичайного витратили часу на відновлення, щоб організм набрався сил, і ось зараз потрохи починаємо приступати до тренувань. Залікувавши усі травми, вже скучивши за тренуваннями, до них повертаємося.
 
– Взимку плануєте виступати, чи все-таки зосередитися на літньому сезоні?
 
Олексій: – У мене є велике бажання потрапити на чемпіонат світу у приміщенні. У зимових дисциплінах в мене великих провалів не має, і якщо усю підготовку вийде провести якісно, то можна буде в Портленді пристойно виступити.
 
Анна: – Якщо по видам дивитися, то у нас зима в пріоритеті. У приміщенні, зокрема, не має проблемного для нас обох спису. Якщо мені дозволить травмована нога, я ще не пробувала з навантаженням, як вона себе поведе, якщо все буде добре, я буду готуватися на зиму і з задоволенням покажу там гарний результат. Не виходило до цього у п’ятиборстві реалізуватися. Можливо, в США вдасться.
 
– Що збираєтеся робити зі списом, щоб підвищити результати у цій дисципліні?
 
Анна: – Ми зараз працюємо з Олександром Юрковим і мені підходить його техніка, його розуміння. В Олексія з цим поки що не дуже добре, будемо підключати певно ще тренерів з метання спису. Проблема, єдине, що ми їдемо на збори лише втрьох, з Юрковим, і можливо братимемо завдання у тренерів з метань і відпрацьовувати їх на зборах. Нажаль, неможливо в одному місці зібрати тренерів з усіх видів. В Олексія ще окрім спису проблемною є жердина. Особисто мене поки що задовольняє, як ми працюємо з Олександром Юрковим.
 
– Ви розписували, як будете проводити це міжсезоння?
 
Олексій: – Так, ми вже розписали повністю усю програму, макро- та мікроцикли, наші побажання до самих Олімпійських ігор. І зараз будемо суворо притримуватися цих планів.Керівництво сказало, що все, чим зможуть нам допомогти, по максимуму зроблять.
 
Анна: – Наш досвід дозволяє обрати найкращі місця для тренувань та підготовки, де ми найкраще себе почуваємо за кліматичними умовами, за загальноспортивною базою, де є усі умови для багатоборства. У грудні поїдемо в Америку, де тепло – 25-26 градусів, у нас є така можливість. Окрім кліматичних умов ще один великий плюс – там тренуватимуться сильні спортсмени.
 
Олексій: – Велика група, з якою ми можемо потренуватися, піддивитися. І вони нам намагаються умови створити – минулого року, наприклад, знижку на харчування надали. Туди приїжджає світовий рекордсмен та чемпіон світу Ештон Ітон, він нас першим запросив на ту базу. Є надія, що цього року ми зможемо з ним потренуватися разом, а Аня – з його дружиною, срібною призеркою трьох чемпіонатів світу Бріанною. Це багатоборці світового рівня, і якщо вони пропонують бути з ними в одній групі, то цим потрібно користатися.
 
Анна: – У січні вже буде необхідно переходити до манежу, готувати біг по колу, тому скоріш за все повернемося в Україну, в наше рідне Запоріжжя. Там в манежі «Запоріжсталі» вже тепло, є можливість тренуватися. І скоріш за все почнемо відбиратися на чемпіонат світу там же, в Запоріжжі. Тому навряд чи потім кудись поїдемо. В теплих краях лише наберемо базу.
 
Олексій: – Це така база, яка буде і на літо, на олімпійський сезон. І якщо не вийде відібратися на чемпіонат світу – це стане відомо у січні-лютому, то відразу розпочнемо підготовку безпосередньо до Олімпійських ігор.
 
– Як вам умови для підготовки в Іллічівську?
 
Олексій: – Супер!
 
Анна: – Ми зазвичай в цей час були в Євпаторії. Єдине, в чому там була перевага – медицинська оздоровча база. Але й тут в принципі ми все знайшли, неподалік Одеса, лікувальні центри з грязями. Стадіон чудовий, м’яка доріжка, море.
 
Олексій: – І атмосфера гарна, в тебе є можливість переключитися, пройтися містом.
 
Анна: – Це дуже важливо, набагато легше проходять навантаження, після тренувань є трохи куди переключитися. Тому що в Євпаторії було важкувато в цьому сенсі просидіти три тижні, тому що база знаходилася за містом. Одним словом, від Іллічівська я в захваті.
Попередня статтяВіталій Бутрим: «На чемпіонат світу у приміщенні відбиратися не планую, головне – Олімпіада»
Наступна статтяСергій Копанайко: «З одною лише гарною технікою результату не буде»