Тетяна Пташкіна: «Кожного року мета одна: переступити через свої можливості»

219
Тетяні Пташкіній у 2015-му вдалося покращити свій особистий рекорд у потрійному стрибку – 14 м 08 см. Відбулося це у Таллінні на молодіжному чемпіонаті Європи, де Пташкіна виборола бронзову нагороду.
 
Проте, чим більше є, тим більше хочеться. І коли Тетяна, здобувши право виступити на дорослому чемпіонаті світу, у Пекіні не зуміла пройти кваліфікацію, її розпачу не було меж. З того часу пройшло вже майже два місяці і Тетяна ставить перед собою нові завдання.
 
– Рік тому ми вперше тренувалися тут, в Іллічівську. Але окрім чудових умов для підготовки і самого місця зборів – все інше особисто для мене змінилося. Маю на увазі, що зараз зовсім інша налаштованість, тому що майбутні Олімпійські ігри завжди тонізують, завжди їх чекаєш, завжди більш завзято готуєшся. Кожен рік у мене мета – переступити через свої якісь грані, покращити результат. І ця мета залишається актуальною і на наступний сезон.
 
– Якщо брати деталі тренувального процесу, зміни відбулися?
 
– Так, звичайно, тренування стали більш жорсткими, навантаження зросли. Тому що я росту, я дорослішаю, потрібно покращувати результат. Тому і вимоги до підготовки стають більш жорсткими.