Іван Стребков: «Якщо не відберуся на чемпіонат Європи з кросу, трагедії не робитиму»

297
Один з провідних українських стаєрів Іван Стребков наразі готується до нового сезону в Іллічівську, де проводить збір основна група вітчизняних легкоатлетів. Через зміну тренера минулий сезон в Івана вийшов не рівним. Але причини, через які це відбулося, вже позаду.
 
– Торік я пішов до іншого тренера – Юрія Рикалова, і довелося повністю перебудовувати підготовку, все зовсім по-іншому робити, притиратися з новим тренером. Трошки було важко. Були і успішні старти, і не дуже. Але зараз ми вже вивчили один одного, я знаю, що він від мене вимагає, знаю, що я повинен робити, і якось вже воно все йде рівніше. Я трошки відпочив і плавно увійшов в новий сезон, так що все нормально.
 
– Зараз саме тут, саме у ці дні що робите, на що більше звертаєте увагу?
 
– Набираємо об’єм, будемо в процесі підготовки виступати у середині листопада у Луцьку на чемпіонаті України з кросу, і далі готуватися до наступного року. Взимку, думаю, виступатиму на усіх стартах, але в тренувально-змагальному режимі. Основний приціл – на літо.
 
– На чемпіонаті України з кросу ставите собі за мету відібратися на чемпіонат Європи (13 грудня, Франція)?
 
– Якщо вийде – буде добре. Якщо ні – то буду далі готуватися, тому що ми акцент на цьому зовсім не робимо. Я не буду навіть перед Луцьком скидати об’єм, тренувальних навантажень. Ось моя дружина Наталія, з якою разом тренуюся, у неї більш серйозною буде підводка до цих змагань, оскільки у дівчат по молоді є шанс командою здобути нагороду на чемпіонаті Європи. А я буду готуватися далі, не буду акцентуватися.