Конвенція ЕА: акцент на пробіги й українські зустрічі у Лозанні

334
19 жовтня, у Лозанні, семінаром для прес-секретарів національних європейських федерацій легкої атлетики завершилася низка заходів ЕА, пов’язаних з Конвенцією.

 
Під час семінару віце-президент ЕА Жан Грасія і Марко Васіч презентували програму «Running for All», яка, зокрема, покликана підвищити інтерес до пробігів по всьому континенту, залучити до них якомога більше не лише учасників, а й організаторів. Спеціально для неї в ЕА створили платформу, завдяки чому організатори масових пробігів можуть самостійно подавати заявки на сертифікацію. «Пробіг може отримати одну, три або п’ять зірок. Чому не дві або чотири? Таким чином ми лишаємо для себе можливість для потенційних розширень або змін до вимог сертифікації», – пояснюють в ЕА.
 
Наразі в Україні сертифіковано п’ять пробігів: «Білоцерківський марафон» має п’ять зірок, по три – 6-й Київський півмарафон і WizzAirKyivCityMarathon, по одній зірці – у Ковельського півмарафону і «Львівської десятки». Більше про «RunningforAll» можна прочитати на сайті ЕА та у бюлетені.
 
 
***
 
Як і було анонсовано раніше, гостями Європейської легкоатлетичної Конвенції  стали президент МОК Томас Бах, президент ЄОК Патрік Хіккі і президент ІААФ Себастьян Кое. Серед учасників був і віце-президент ІААФ Сергій Бубка.
 
У рамках Конвенції відбувся позачерговий Конгрес ЕА, на якому ФЛАУ представляли її президент Ігор Гоцул, генеральний секретар Михайло Медведь, в.о. державного тренера В’ячеслав Тиртишник і керівники департаментів розвитку і сервісу Ольга Аксьонова і Наталія Бурьохіна.
 
Українська сторона провела у Лозані ряд переговорів, на яких, зокрема, домовилася про міжнародні матчеві зустрічі і візити європейських гостей.
 
На Конгресі було вирішено, що у назві змагань більше не буде слова «зимовий». Так, «зимовий Кубок Європи з метань» відтепер змінить назву на «Кубок Європи з метань». На чемпіонатах Європи з марафону і напівмарафону визначатимуть переможців не лише в індивідуальному, а і в командному заліках.
 
Після Конгресу, 17 жовтня, відбулася урочиста церемонія нагородження найкращих легкоатлетів Європи 2015 року «GoldenTracks».
Попередня статтяТриває розроблення індивідуальних планів підготовки до олімпійського сезону
Наступна статтяСпортсменам, тренерам, суддям