На стадіоні ім. Гагаріна у Чернігові тепер є легкоатлетичні доріжки

270
30 жовтня на головній спортивній арені Чернігова – стадіоні імені Гагаріна – відбулися урочистості з нагоди завершення першої черги робіт по її реконструкції. Відтепер на стадіоні є якісне легкоатлетичне синтетичне покриття з нанесеною на доріжках розміткою.
 
В урочистостях взяло участь керівництво Міністерства молоді та спорту України на чолі з його очільником Ігорем Ждановим. Поява високих гостей на цьому заході – не випадкова. Адже стадіон ім. Гагаріна є частиною бази олімпійської підготовки, а тому є державним підприємством, яке підпорядковане Мінмолодьспорту.
 
– Розмови про необхідність привести стадіон до ладу точилися вже давно, – розповідає перший заступник Міністра молоді та спорту України, президент ФЛАУ Ігор Гоцул. – Декілька років тому Міністерством були виділені кошти, зроблена якісна основа під легкоатлетичне покриття, але на цьому роботи і зупинилися. І ось півтора місяці тому Ігор Жданов відвідав Чернігівську область, в тому числі побував на цьому об’єкті і побачив своїми очима, що тут потрібно зробити не так вже й багато, щоб запустити повним ходом на Чернігівщині легкоатлетичне життя. Його рішенням, за що ми дуже вдячні, були профінансовані заходи по вкладанню доріжок. І тепер тут сьогодні є синтетичне покриття, розмітка, і це дозволяє проводити на цій базі тренувальні процеси.
 
Перший крок, дуже важливий, вже зроблено. В подальших планах Міністерства – приведення на стадіоні імені Гагаріна до ладу секторів, закупка інвентарю та обладнання, інші необхідні роботи. Зрозуміло, що грошей завжди не вистачає, і тому сьогодні, окрім безпосередньо відкриття, ми також зустрілися з головою обладміністрації, мером міста, місцевими депутатами й обговорили, як нам об’єднати зусилля для того, щоб зробити цю базу повноцінною. Тут зараз можна бігати, стрибати. Є певні обмеження, наприклад, не можна провести стипль-чез. Але для більшої частини легкоатлетичних дисциплін можна проводити абсолютно повноцінний тренувальний процес. Що стосується змагань – то це питання найближчого майбутнього.