Гала-вечір ІААФ скасовано, на Міжнародну асоціацію чекає фінансовий аудит

330
Президент Міжнародної Асоціації легкоатлетичних федерацій Себастіан Кое вдався до кардинальних заходів у зв`язку з арештом минулого тижня колишнього керманича ІААФ Ламіна Діака, якого підозрюють у корупції, зокрема у вимаганні хабарів за приховування позитивних результатів допінг-проб.
 
В прес-релізі ІААФ повідомляється, що були внесені поправки до Кодексу етики ІААФ, які одразу вступили в дію, щоб зробити якомога прозорішими (на скільки це можливо) роботу Незалежної ради ІААФ з етики. Міжнародна Асоціація проведе незалежний аудит своєї фінансової діяльності. Усі знайдені недоліки та рекомендації будуть представлені на затвердження Раді ІААФ, яка відбудеться 26-27 листопада в Монако. А от традиційний Гала-вечір ІААФ, який мав відбутися там же наступного дня (28 листопада), скасовано.
 
– Враховуючи ситуацію, яка склалася в нашій асоціації, зараз не час для таких урочистостей, – сказав Себастіан Кое. – Проте ми мусимо нагороджувати атлетів за видатні досягнення. Тому Атлет року й інші щорічні нагороди будуть вручені, і ми повідомимо про це в інтернеті та ЗМІ. ІААФ буде шукати нагоду для цього».
 
Також чинний президент ІААФ наголосив, що прикладе максимум зусиль, аби відновити репутацію легкої атлетики і відновити довіру до Королеви спорту.
Попередня статтяОлександр Бабарика – п’ятий на марафоні Ніцца-Канни
Наступна статтяНаталія Лупу та Дмитро Лашин – найкращі легкоатлети жовтня в Україні!