Олександр Бабарика – п’ятий на марафоні Ніцца-Канни

430
Українець Олександр Бабарика посів п’яте місце на марафоні серії IAAF Bronze Label Road Race, який у неділю відбувся у Франції.
 
Понад 14 тисяч бігунів взяли старт у цих змаганнях на Англійській набережній у Ніцці. Від самого початку вперед вирвалася група учасників, серед яких був і Олександр Бабарика. Згодом кількість лідерів скоротилася до п’яти марафонців, і наш співвітчизник був серед них, разом з чотирьома кенійськими атлетами. У підсумку перемогу здобув Барнабас Кіптум з результатом 2 години 10 хвилин 43 секунди. Олександр дістався міста Канни п’ятим – 2:14,40. Що цікаво, цей час усього однією секундою поступається найкращому результату українця в сезоні, який він показав у квітні у Польщі. Змагання жінок виграла також представниця Кенії – Розе Єпчумба (2:36.02).
 
Минулими вихідними відбулися ще два великих марафони – «золотий» Шанхайський та «срібний» Бейрутський. У китайському мегаполісі найкращими були кенійці Паул Лоньянгата (2:07.14) та Раель Нгуріатукей Кіяра (2:26.23), у ліванській столиці – кенієць Джексон Лімо (2:11.04) та мароканка Калтум Буасайрія (2:36.05).
 
Також по усьому світі відбулася велика кількість півмарафонів. Зокрема, у польському місті Косцян за нагороди змагалася ціла група українців. Найкращим з наших співвітчизників став Микола Юхимчук, який з результатом 1:05.36 посів друге місце.
Попередня статтяУ Міноборони вшанували героїв Всесвітніх ігор серед військовослужбовців
Наступна статтяГала-вечір ІААФ скасовано, на Міжнародну асоціацію чекає фінансовий аудит