Ігор Гоцул: «ЄА готова допомогти Україні в розбудові клубного руху»

309
Днями у Франкфурті відбулася  Конференція Європейської легкоатлетичної асоціації з питань клубної системи та юнацької легкої атлетики. Відвідала її і українська делегація на чолі з президентом ФЛАУ Ігорем Гоцулом.
 
– Дуже гарні враження залишилися від участі в цій Конференції, – розповідає пан Гоцул. – Порадували як питання, які були на ній підняті, так і рівень дискусій. В межах кожної теми – як розвитку клубного руху, так і залучення молоді до легкої атлетики та спорту взагалі – відбулася велика кількість заходів, засідань робочих груп, презентацій, спілкування. Це не було пасивне сприйняття інформації, а навколо кожного питання точилися дискусії, активним учасником яких була і українська сторона. Ми висловлювали свою позицію, розповідали про нашу спортивну реформу, розповідали, якою хочемо бачити легку атлетику в Європі та Україні, щоб хотіли отримати від ЄА, від наших колег з різних країн у якості допомоги та порад. Я вважаю, головний результат цієї Конференції – європейська легка атлетика і далі буде успішно розвиватися, і разом з нею буде розвиватися і українська легка атлетика.
 
Для себе я в черговий раз переконався, якщо ми хочемо бачити успішним не лише легку атлетику, але й весь український спорт, нам потрібно рухатися в напрямку клубного руху. В Європі існує багато моделей клубного руху, і якісь в більшій мірі, якісь в меншій, але можуть бути успішно реалізовані в Україні. Головне – клубний рух дає набагато більше можливостей, набагато більше простору для дій та розвитку, ніж та модель, яка існує у нас.
 
Ми активно обговорювали з керівництвом ЄА їх можливу консультативну допомогу в тому, щоб така трансформація в нашій країні відбулася. Вони з зацікавленням ставляться до подібної перспективи, висловили свою підтримку, готовність допомагати нам як в якості експертів, так і в якості супроводження. Тепер справа лише за нами, щоб ми Україна знайшла у собі рішучість впровадити у себе клубну систему спорту.
 
Також ми обсудили з почесним віце-президентом ЄА Карелом Пильним та президентом ЄА Свен-Арне Хансеном деталі їх візитів в України. Обидва візити підтверджені – Пильни вже наступного тижня побуває, зокрема, у Луцьку на позачерговій Конференції ФЛАУ, а Хансен відвідає у грудні Київ. Обговорили детально наповнення цих візитів, щоб ми зуміли винести з них максимум користі. 
Попередня статтяРеакція IAAF на заяву WADA
Наступна статтяОлександру Зубченку потрібна допомога!