Зі світу по нитці: відставка Діака, найкращі атлети Європи та призупинення роботи московської лабораторії

301
Всесвітня антидопінгова агенція призупинила роботу московської антидопінгової лабораторії. Таке рішення – наслідок доповіді незалежної Комісії WADA про допінг в російській легкій атлетиці.
 
Поки що термін, впродовж якого московська лабораторія не зможе працювати, складає 6 місяців. Усі допінг-проби, які на даний момент знаходяться в цьому закладі, будуть перевезені в інші лабораторії, які знаходяться на території інших держав. Висновки щодо того, чи відповідає діяльність Російської антидопінгової агенції РУСАДА Кодексу WADA будуть оприлюднені 17-18 листопада.
 
***
 
Колишній президент IAAF Ламін Діак подав у відставку з посади президента Міжнародного фонду легкої атлетики. Нагадаємо, минулого тижня Діака було заарештовано у Франції за підозрою у корупції.
 
***
 
Німця Арне Габіуса та британку Джоанн Пейві визнано найкращими легкоатлетами жовтня у Європі. Такі підсумки голосування які ЕА провела на своїх сторінках у соціальних мережах. Габіус минулого місяця виграв марафон у Франкфурті з найкращим результатом сезону у Європі – 2:08.33, а Пейві посіла друге місце на пробігу на 10 миль у Портсмуті (Велика Британія) з найкращим часом у світі у віковій категорії 40+ – 52 хвилини 44 секунди.