Рада та Виконком ФЛАУ працюватимуть по-новому

245
21 листопада у Луцьку відбулася позачергова Конференція Федерації легкої атлетики України, під час якої були внесені певні зміни до Статуту ФЛАУ.
 
Цього року було п’ять спроб зібрати Раду Федерації легкої атлетики, але відбулося лише одне засідання. За Статутом ФЛАУ зібрання членів Ради вважається таким, що відбулося, якщо на ньому присутні більш ніж половина з 46-ти членів Ради. Але на чотирьох засіданнях кворум не набирався, в результаті чого серйозно уповільнювалося прийняття важливих рішень. Електронний режим голосування не розцінюється як вихід з ситуації, оскільки в такому разі виключається можливість повноцінного обговорення питань.
 
Вихід було вирішено знайти шляхом внесення змін до Статуту Федерації, на що має право лише Конференція. Було запропоновано зменшити кількість членів Ради, обрати структуру, яка використовується в ЄА та ІААФ. Там далеко не всі національні федерації (відповідно, 51 та 214) мають свої представництва в Раді. Шляхом голосування обираються найдостойніші, інші ж мають можливість представляти свої країни в різних Комітетах та Комісіях.
 
 
Після тривалих обговорень та суперечок переважною більшістю голосів (усі «За», один – «Утримався») відповідні зміни до Статуту ФЛАУ були внесені. Поки що Рада та Виконком ФЛАУ продовжують працювати за чинною схемою. А наступної осені на Звітно-Виборчій Конференції будуть обрані нові склади Ради та Виконкому. За цей час зміни до Статуту будуть затверджені у Мінюсті.
 
До Ради ФЛАУ входитиме 18 членів з правом голосу: 14, яких обере наступної осені Конференція, а також президент ФЛАУ та три віце-президенти. Члени ФЛАУ, обрані до Ради ІААФ, Ради ЄА та голова Комісії атлетів матимуть право дорадчого голосу. Додамо, що у Раді ФЛАУ не зможе бути членів, включаючи президента та віце-президентів, які б представляли одну й ту ж саму територіальну ФЛА. До Виконкому ФЛАУ входитиме 7 осіб: президент ФЛАУ, три віце-президента, генеральний секретар, держтренер з легкої атлетики та голова Комісії атлетів.
 
Ще одна причина, через яку вдалися до внесення змін до Статуту: ФЛАУ віднедавна, коли підключилася до експерименту Мінмолодьспорту, вийшла на новий якісний рівень роботи, почала працювати з бюджетними коштами. І за таким обставин вона повинна мати Статут значно вищого рівня, ніж той, який підходить для «звичайної» громадської спілки.
Попередня статтяНасичений день чеського гостя
Наступна статтяВітаємо Ірину Пустовойт з ювілеєм!