Плани щодо розбудови легкоатлетичної інфраструктури Дніпропетровська

217
Офіційний сайт ФЛАУ вже повідомляв про те, що у Дніпропетровську розпочалася реконструкція стадіону «Трудові резерви» і на ньому невдовзі легкоатлети зможуть проводити якісні тренування.
 
Минулого тижня президент ФЛАУ та перший заступник Міністра молоді та спорту України Ігор Гоцул відвідав Дніпропетровськ, зокрема, щоб обговорити подальшу долю арени, а також розвиток легкоатлетичної та спортивної інфраструктури міста загалом.
 
– Нагадаю, що реконструкція «Трудових резервів» відбувається за рахунок коштів, які були виділені для області з резервного фонду Кабміну, – розповідає Ігор Гоцул. – Зараз ми разом з керівництвом Федерації легкої атлетики Дніпропетровщини, керівниками місцевої влади обговорили, як раціональніше експлуатувати цей стадіон, що необхідно врахувати при його реконструкції. Результати зустрічей вселяють в мене оптимізм, бо по більшості питань нам вдалося знайти спільну мову.
 
– Коли на «Трудових резервах» вже можна буде тренуватися?
 
– Наші плани наступні. Цей стадіон планується повністю переробити, наразі тривають роботи по вкладанню основи, прокладці внутрішніх комунікацій, ливневої каналізації, тощо. Арена буде обладнана усіма необхідними секторами, включаючи метальний, вісьмома біговими доріжками по колу, в середині буде знаходитися футбольне поле з синтетичним покриттям. Все це дозволить училищу олімпійського резерву нарешті отримати необхідну базу для тренувань дніпропетровських легкоатлетів, а також проводити змагання з легкої атлетики обласного рівня та національного серед молодіжних вікових груп.
 
Цього року будуть завершені основні роботи, пов`язані з підготовкою основи, будуть закуплені матеріали для вкладання покриття, інвентар та обладнання. Наступного року там буде постелене синтетичне покриття. Оскільки класти його можна тільки при температурі не нижче десяти градусів тепла та за сухої погоди, то можна прогнозувати, що ці роботи розпочнуться в середині квітня і завершаться до кінця травня. Ось реальні терміни, в які може бути закінчено стадіон.
 
Потрібно сказати, що такий об`єкт з`явився, тому що була наполеглива позиція нашої обласної федерації, підтримка з боку спортивної влади міста і області, політична воля керівництва області, підтримка на рівні Міністерства, Кабміну і бюджетного комітету Верховної ради, особисто його керівника Андрія Павелка. Тобто це ні в якому разі не заслуга виключно ФЛАУ. Коли є таке об`єднання зусиль, то маємо результат.
 
– Одна сучасна арена для такого потужного регіону з колосальними традиціями і великою кількістю професіоналів високого рівня, як Дніпропетровщина, це замало. Є ще якісь плани по розбудові спортивної інфраструктури в регіоні?
 
– Ми домовилися далі разом шукати рішення, щоб в Дніпропетровську нарешті з`явився сучасний басейн і було обладнано стадіон більш високого класу. Як один з варіантів ми розглядаємо стадіон «Метеор». Ці питання – наступний етап у даній роботі.
 
Щодо працюючих об`єктів. Разом з заступником мера Дніпропетровська ми провели зустріч з легкоатлетичною спільнотою в СДЮШОР №3. Школа, відверто кажучи, в поганому стані, гостро потребує ремонту, і прямо там ми домовилися, в бюджеті на наступний рік мерія закладе кошти на її реконструкцію.
 
Проте є у місті спортивні об`єкти, які, так би мовити, дуже живі, ламають стереотипи. Ось зараз в Україні точиться гостра дискусія, що краще – спортивні школи чи спортивні клуби? А в Дніпропетровській області успішно працюють спортивні організації, які, по суті, вже є праобразами клубів. Наприклад, дитячо-юнацький центр «Штурм» та спортивний клуб «Алан». Найближчим часом ми намагатимемося досвід їхніх звершень, внутрішньої організації, розповсюдити як по лінії Мінмолодьспорту, так і по лінії ФЛАУ. Думаю, що скоро ми організуємо за участю представників цих організацій семінар, щоб вони поділилися з колегами з інших регіонів – як вони організувалися, як вирішують різні задачі. Це буде цікаво та корисно.
Попередня статтяВітаємо Ірину Пустовойт з ювілеєм!
Наступна статтяЗі світу по нитці: найкращі у 2015-му і футбольні мрії Болта