Андрію Проценку вручили Орден Данила Галицького

218
Нагорода знайшла свого героя! Сьогодні, 27 листопада, українському висотнику, призеру чемпіонатів світу та Європи Андрію Проценку Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов вручив Орден Данила Галицького.
 
Цією нагородою Андрія було відзначено за досягнення високих спортивних результатів, зокрема на XXVII Всесвітній літній Універсіаді, виявлені самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України.
 
– Знав, що мені мають вручити Орден, – розповідає Андрій. – Але все ніяк не виходило його отримати. Я ж увесь час в роз’їздах, навіть чемпіонати України інколи змушений пропускати. Але тепер ця подія відбулася. Звісно, дуже приємно. Хочеться подальшого зростання, показувати ще кращі результати.
 
– Цей рік у вас у спортивному плані був не дуже вдалим. У зв’язку з цим якісь корективи у підготовку до наступного, олімпійського сезону ви з тренером Геннадієм Зуєвим зробили?
 
– За стільки років у легкій атлетиці, думаю, ще жодного однакового підготовчого періоду в мене не було. Постійно щось змінюємо, щось додаємо, щось прибираємо. Експериментуємо завжди. Інколи вдало, інколи не дуже, тут важко вгадати, тому що дуже багато факторів впливає.
 
– Зараз як спланували свою підготовку?
 
– Поки що все складається добре, щойно повернулися зі збору в Португалії. Там була дуже гарна погода, дозволила якісно потренуватися. Тепер будемо готуватися у Запоріжжі – там, на відміну від мого Херсону, є гарний манеж.
 
 
– Вже переходите під дах?
 
– Так. Нам потрібно вже розстрибуватися, адже попереду – зимовий сезон, піком якого буде чемпіонат світу у приміщенні у США.
 
– Тобто, зиму пропускати не плануєте?
 
– Хочу поїхати 16 січня до Львова на Меморіал Дем’янюка. А далі будемо дивитися, як піде. Якщо виконаю норматив – планую виступати у США на чемпіонаті світу у приміщенні. Якщо не буде складатися взимку, то перейдемо плавно в підготовку на літо. Адже основне завдання на наступний рік – Олімпійські ігри. Одним словом, після перших стартів будемо дивитися, який стан, і планувати далі.
 
– А зараз який стан?
 
– Зараз нормальний, але стрибкових тренувань ми ще не робити. Зараз тільки будемо починати, поки що були загальні фізичні навантаження. Ніби все добре, збори вдалися, будемо дивитися, що далі.
Попередня статтяСтолицю командного чемпіонату світу зі спортивної ходьби визначать у січні
Наступна статтяЗі світу по нитці: найкращі атлети Польщі, Естонії і Багам