Світовий лідер у сфері виготовлення спортивного покриття прийшов в Україну

208
8 грудня у Міністерстві молоді та спорту України було підписано Угоду про наміри у сфері розвитку масового спорту та популяризації легкої атлетики в Україні між швейцарською компанією Conica AG та Мінмолодьспорту.
 
З українського боку свій підпис під Угодою поставив Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов, з боку компанії Conica – її представник в Чеській Республіці, Словаччині та Україні Павел Мареш.
 
Також було підписано Угоду про партнерство між компанією Conica AG та Федерацією легкої атлетики України, згідно з яким Conica AG стає офіційним постачальником та партнером ФЛАУ.
 
– Це дуже важлива подія, тому що ФЛАУ отримала ще одного партнера – надійного, серйозного, якого поважають у світі, – розповідає президент ФЛАУ, перший заступник Міністра молоді та спорту України Ігор Гоцул. – Це надає нам багато можливостей. Ми зможемо розвивати легку атлетику більш ефективно. Ми отримуємо додаткові кошти для цього від партнера. Окрім цього, важливим елементом є трьохстороннє співробітництво – Conica-Мінмолодьспорту-ФЛАУ, в якому ми маємо об’єднання зусиль громадської організації, державного органу та бізнесу для того, щоб вирішувати проблеми спортивних об’єктів в масштабах країни. Мова йде про підготовку та наступне впровадження стандартів невеликих сучасних спортивних споруд, які будуть відповідати вимогам Європейського Союзу, швидке та ефективне будівництво в багатьох регіонах України.
 
Перший етап – розробка цих стандартів, потім їх затвердження, паралельно з цим ми ведемо розмову про пошук коштів як в держбюджеті, так і зовнішнього фінансування, наприклад через ЄС, а також пошук потенціальних інвесторів, як, наприклад, нещодавно це питання було вирішене в Волинській області. Все це для того, щоб ці стандартні високої якості об’єкти з’явилися в невеликих містах, були доступні в загальноосвітніх школах. Важливо, щоб в нашій країні були великі сучасні об’єкти, на яких можна проводити міжнародні чемпіонати. Але не менш важливо, щоб у нас були маленькі об’єкти, на яких діти могли б займатися без остраху отримати травму. Хтось з них стане великим чемпіоном, а хтось просто буде здоровим. Ось таке масштабне завдання ми хочемо вирішити завдяки співробітництву з Conica.
 
– Це дуже цікаво для нас, тому що Conica хоче не тільки виробляти та продавати, а хоче також допомагати різним країнам світу популяризувати спорт, – розповідає Павел Мареш. – Ми так працюємо в багатьох країнах. А Україна – це велика територія, тут великі можливості для молоді та спорту. Це видно також по вашим результатам на міжнародних змаганнях. І коли ця програма почне працювати, я вважаю, успіхи українських спортсменів будуть ще кращими, і врешті решт, це буде краще для України.
 
Інформаційна довідка:
Компанія Conica AG (Швейцарія) є світовим лідером у сфері виготовлення спортивного покриття. Виробництво розпочалося у 1977 році у м. Шаффхаузен.
 
Conicaвиготовляє покриття як для великих стадіонів, так і для спортивних багатофункціональних залів (ігрові види спорту, єдиноборства, гімнастика, танці, інше), відкритих та критих дитячих ігрових майданчиків, відкритих та критих тенісних кортів.
 
Легкоатлетичне покриття Conica – екологічно чистий високотехнологічний продукт, який відповідає найновітнішим технічним вимогам, що допомагають атлетам досягати максимальних результатів і одночасно мінімізувати ризик тілесного ушкодження. Це покриття характеризується стійкістю до впливу шипів, «ефектом катапульти» для високих досягнень, стійкістю до впливу атмосферних явищ та сонячного випромінювання, придатністю до використання в будь-яких кліматичних зонах.
 
Легкоатлетичне покриття Conica наразі встановлене на найбільших стадіонах на усіх континентах – 23-х стадіонах найвищого, 1-го класу за класифікацією IAAF(Міжнародної Асоціації легкоатлетичних федерацій) та 96-ти стадіонах 2-го класу IAAF, зокрема на НСК «Олімпійський» (Київ, Україна), Олімпійському стадіоні «Atatürk» (Стамбул, Туреччина), стадіоні «Letzigrund» (Цюріх, Швейцарія), стадіоні «Louis II» (Монте-Карло, Монако). 
Попередня статтяДмитро Лашин та Наталія Легонькова – найкращі легкоатлети листопада в Україні!
Наступна статтяУ Сумах вихованці СДЮШОР Голубничого випробували «Дитячу легку атлетику IAAF»