Визначено найкращих легкоатлетів та тренерів України 2015 року!

230
Завершилося голосування по визначенню найкращих легкоатлетів та тренерів України 2015 року у семи номінаціях.
 
Нагадаємо, опитування традиційно проводилося серед членів Ради ФЛАУ, представників ЗМІ та вболівальників (у мережі Facebook). Голоси кожної з груп при підведенні підсумків враховувалися як третина усіх голосів.
 
 
Отож, найкращою легкоатлеткою країни було визнано ЛЮДМИЛУ ОЛЯНОВСЬКУ. У 2015 році у спортивній ходьбі на 20 км вона здобула бронзову нагороду на чемпіонаті світу у Пекіні, Китай (1:28.13), встановила рекорд України та рекорд України серед молоді на Кубку Європи у Мурсії, Іспанія (1:27.09), а також здобула бронзову нагороду на молодіжному чемпіонаті Європи у Таллінні, Естонія (1:28.41).
 
 
Найкращим легкоатлетом країни, причому другий рік поспіль, став стрибун у висоту БОГДАН БОНДАРЕНКО, який здобув срібну медаль на чемпіонаті світу у Пекіні, Китай (2.33), а сезон завершив з третім результат у світовому ТОП-листі (2.37). До того ж, найкращим тренером країни було визнано наставника та батька Богдана – ВІКТОРА БОНДАРЕНКА.
 
 
Титул найкращого молодого атлета країни (до 20 років) дістався метальнику молота ГЛІБУ ПІСКУНОВУ – він здобув золоту нагороду на чемпіонаті світу серед юнаків в Калі, Колумбія з рекордом чемпіонатів світу та юнацьким рекордом України (84.91).
 
Найкращою молодою атлеткою (до 20 років) стала багатоборка АЛІНА ШУХ, яка здобула бронзову нагороду юнацького чемпіонату світу у Калі, Колумбія (5896), а на командному чемпіонаті України серед юнаків у Луцьку встановила юнацький рекорд України (6079).
 
 
У ветеранській категорії у чоловіків найкращим визнано ІВАНА ПУШКІНА, який впродовж 2015 року встановив світовий рекорд у спортивній ходьбі на 10 км у віковій групі М85 та здобув три золоті нагороди на чемпіонаті світу серед ветеранів у Ліоні, Франція; здобув срібну та бронзову нагороди на чемпіонаті Європи серед ветеранів з позастадіонних видів змагань в Гросетто, Італія, а також дві срібні нагороди на чемпіонаті Європи серед ветеранів у приміщенні у Торуні, Польща.
 
 
У жінок в категорії Мастерз найкращою легкоатлеткою України стала ВАЛЕНТИНА КРЕПКІНА (W45, W50) – вона здобула бронзову нагороду на чемпіонаті світу серед ветеранів у Ліоні, Франція; чотири золоті та одну срібну нагороди на Європейських іграх ветеранів у Ніцці, Франція; золоту та срібну нагороди на чемпіонаті Європи серед ветеранів у приміщенні у Торуні, Польща.
 
Вітаємо переможців з цим визнанням!
Попередня статтяСергій Смелик – в ефірі «Жорсткої Атлетики» на Радіо СПОРТ
Наступна статтяКорж, Гуцол та «Дитяча легка атлетика IAAF»