Аліна Шух: «Виступати з дорослими набагато цікавіше, ніж з однолітками»

245
Одна з найталановитіших юних багатоборок світу Аліна Шух почала новий сезон з юніорського рекорду України у приміщенні з п’ятиборства. На командному чемпіонаті України у Запоріжжі вона стала другою з сумою 4354 очки, поступившись лише Анастасії Мохнюк.

 
Перед заключним видом, бігом на 800 метрів, диктор у манежі оголошував час, необхідний Шух для встановлення рекорду, – 2 хвилини 20 секунд. Проте до такого дівчина вже звикла.
 
«Відверто кажучи, останні стартів п’ять таке постійно: то юнацький рекорд, то звання майстра спорту… І це, схоже, діє, адже я щоразу виконую завдання, – зізнається Аліна. – Але не можна сказати, що це надто тисне. Перед дистанцією 800 метрів про це вже особливо не думаєш: просто потрібно щоразу викладатися і бігти». І додає: «Командний чемпіонат України – перший турнір, на якому я виступала разом з дорослими. Це великий досвід і набагато цікавіше, ніж змагатися з однолітками».
 
На зимовий сезон спортсменка не будує особливих змагальних планів, а от влітку дуже хотіла б виступити на юнацькому чемпіонаті Європи (14-17 липня, Тбілісі) і чемпіонаті світу U20 (19-24 липня, Бидгощ).