В’ячеслав Тиртишник – про командний чемпіонат України у приміщенні

247
27-28 січня Запоріжжя приймало командний чемпіонат України у приміщенні. Державний тренер збірної В’ячеслав Тиртшник поділився враженнями від результатів і розповів про пріоритети команди на 2016 рік.

 
«Це перший такий великий старт зимового сезону в українському календарі. На ньому відбувається «пристрілка» і високі результати тут бувають, але не так часто. Це нормальний процес. У нас попереду є ще кілька турнірів, включаючи чемпіонат України у приміщенні у Сумах через місяць. І там уже мають бути показані високі результати, – каже В’ячеслав Григорович. – У Запоріжжі хотів би відзначити Наталію Погребняк і Олесю Повх, які показали дуже хороші секунди на дистанції 60 метрів. Думаю, це не межа і розвиток форми ще буде. А найбільш радісний виступ – у багатоборок. Анастасія Мохнюк зараз на першому місці у світовому рейтингу. Вона має лишитися у трійці і потрапити на чемпіонат світу у Портленд. І вітаємо Аліну Шух з новим юніорським рекордом України. До цього він належав Наталії Добринській, яка стала олімпійською чемпіонкою і рекордсменкою світу. Побажаємо й Аліні успіху, щоб вона пройшла слідами Наталі.
 
Щодо чемпіонату світу, то ми нікого не змушуватимемо на нього їхати. Цей рік олімпійський, він дуже відповідальний і пріоритет віддається саме Іграм. А строки проведення чемпіонату дуже затягнуті і часу на підготовку до Ріо лишається мало. Тому у Портленд поїдуть ті, кому це буде потрібно крізь призму підготовки до Олімпіади. Хоча навіть попри це, думаю, зможемо зібрати боєздатну команду і показати у США хороші результати».
Попередня статтяЄлизавета Бризгіна: «Повноцінно готуємося на зиму з прицілом на літо»
Наступна статтяФото та відео з командного чемпіонату України-2016 у приміщенні