І знову Аліна Шух!

189
30-31 січня у Запоріжжі відбувся юнацький чемпіонат України у приміщенні серед атлетів 1999 р.н. та молодших.
 
Це був перший серйозний старт для цієї вікової групи у нинішньому році, – розповідає старший тренер з резерву збірної України Андрій Каратєєв. – Тут ми переглядали кандидатів для участі в юнацькому чемпіонаті Європи, який у липні відбудеться в Тбілісі, а також відбирали команду на міжнародну матчеву зустріч юнацьких збірних України, Туреччини та Білорусі – вона пройде 24 квітня у Луцьку.
 
В чемпіонаті України взяло участь 663 атлети. Могло б бути більше, але частина – хто захворів, хто, через епідемію, вирішив перестрахуватися і залишився вдома.
 
Перш за все хочу відзначити Аліну Шух. Декілька днів тому вона виступала на командному чемпіонаті України в п’ятиборстві, де у штовханні ядра та у бар’єрному бігу змагалася на дорослих снарядах. На юнацькому чемпіонаті вона «пройшлася» по трьом окремим видам, і показала непогані результати. Виграла ядро (15.16), стала другою у стрибках у довжину (6.00), а також показала третій час у кваліфікації на 60 м з/б (9,08; у фіналі вона потім не стартувала).
 
Решта атлетів показали результати на своєму рівні. Проблема в тому, що у багатьох регіонах не має манежів, і зимова підготовка у юних атлетів проходить не так серйозно, як літом, коли вони готуються на стадіонах. Тому краще виглядали спортсмени з тих регіонів, де є манежі. З’явилося декілька нових імен, які минулого року ще не потрапляли до обойми. Розраховуємо, що до літа вони добавлять і покажуть результати, які їм дозволять поїхати на чемпіонат Європи.
 
З результатами змагань можна ознайомитися за ЦИМ посиланням.
 
Фото Павла Маменка
Попередня статтяМохнюк – четверта в українському п’ятиборстві за усю історію
Наступна статтяТри українки виступлять на PSD Bank Meeting