Данило Даниленко: «Зараз вдалося досягти найкращої форми»

349
Напередодні поїздки на Чемпіонат України-2016 з легкої атлетики в приміщенні серед, що відбудеться у Сумах 25-27 лютого, один із провідних українських бігунів на 400 метрів та на 400 метрів із бар’єрами Данило Даниленко зустрівся із прес-службою федерації легкої атлетики Волинської області.
 
– Данило, у ці дні всі твої думки присвячені чемпіонату України уСумах. Торік ти там показав непогані результати. Чи маєш наснагу їх поліпшити?
 
– Однозначно маю намір тільки поліпшувати результати у бігу на 400 метрів. Хочу з прицілом на літо визначити, як підготувався за зиму до сезону.
 
– Як оціниш форму, у якій перебуваєш нині?
 
– Без зайвої скромності скажу, що вона нині найкраща в сезоні. Хоч на Олімпіаду в Ріо буду відбиратися в іншій дисципліні – у бігу на 400 метрів із бар’єрами. У цій справі головне – перемогти передусім себе.
 
– Бар’єри – твій улюблений вид?
 
– У кожного виду свої плюси і мінуси. Бар’єрний біг вимагає більше роботи, але я ї ніколи не цурався. Взимку більше бігаю просто 400 метрів, а влітку на цій дистанції додаю бар’єри.
 
– Які старти запланував у цьому році задля якомога кращого результату і можливого потрапляння на Олімпіаду?
 
– Головний старт у ці дні – чемпіонат у Сумах. Після нього визначуся із участю в чемпіонаті світу в Портленді, це залежить від того, чи потраплю в склад української естафетної команди.
 
– Сьогодні одне з небагатьох тренувань у Луцьку. Як тобі наш новий «Авангард»?
 
– Він просто чудовий. Повірте, я тренувався на багатьох стадіонах України, тому можу оцінювати. Він дуже зручний і доріжки відповідають усім вимогам. Коли буде тепло, обов’язково тут займатимуся, а вже на змаганнях перевіримо, як покриття себе поводить в такому режимі.
 
 

 

 

Попередня статтяІгор Гоцул: «Наступний етап співробітництва з «Запоріжсталлю» – проведення у місті серйозних міжнародних змагань»
Наступна статтяНаталія Строгова виграла змагання у Тарту