Юлія Олішевська: «Все буде вирішуватися в Сумах»

364
Наразі велика увага тренерського штабу збірної України прикута до жіночого бігу на 400 метрів, адже на чемпіонаті світу у приміщенні, який 17-20 березня прийматиме Портленд (США), планується виставити жіночу естафетну команду 4х400 м.
 
Поки що лідер національного ТОП-листа у бігу на 400 метрів – Юлія Олішевська. Вона у цьому сезоні виграла майже усі свої старти, в тому числі і 17 лютого у Києві Кубок України. Проте, результат – 54,09 – менш ніж секундою поступається індивідуальному нормативу ІААФ на чемпіонат світу-2016.
 
– Кубок України я розглядала як тренувальні змагання, – розповідає Юлія. – Щойно приїхали зі зборів, і відразу сюди. Біглося нормально, як на тренуванні. Я поки що знаходжуся «на роботі», фізично ще важкий біг у мене, треба ще розбігтися.
 
– У цьому сезоні розраховуєте на виконання особистого нормативу, чи акцент йде на естафету?
 
– Ми хочемо показати все, на що здатні. Так що якщо вийде виконати норматив, хотілося б бігти в Портленді і в особистому виді. Ми в 2012-му році працювали по такій самій схемі – спочатку поїхали у Стамбул на чемпіонат світу у приміщенні, а потім літом ще й по особистому рекорду пробігли. Сподіваємося, що зараз так само буде.
 
– Де зараз на зборах були?
 
– В Запоріжжі, бо у нас в Житомирі не має ніякого манежу. Там проведи чудовий збір, потренувалися два з половиною тижні. Тепер треба ще трошки потерпіти – і в Суми. Все буде вирішуватися там.