Провідні волинські скороходи повернулися з Киргизії і готуються до Івано-Франківська

269
Члени національної збірної України із спортивної ходьби Іван Банзерук та Надія Боровська цього тижня повернулися зі збору в Чолпон-Ати (Киргизія) та поновили тренування в Луцьку. Погода сприяє заняттям на «Авангарді», де нині відточують техніку усі найсильніші волинські скороходи.
 
– У Киргизії нам все вдалося. Умови для тренувань і погода дозволили виконати всю заплановану програму. Тепер попереду чемпіонат України в Івано-Франківську. Там відбудеться відбір на командний чемпіонат світу зі спортивної ходьби (Рим, 7-8 травня), тому необхідно потрапити у першу четвірку. Але найбільша мрія і мета цього року – Олімпійські ігри, – розповів прес-службі Федерації легкої атлетики Волинської області Іван Банзерук.
 
Аналогічна програма стартів запланована й у титулованої волинської легкоатлетки – Надії Боровської:
 
– Я на такій висоті, як в Киргизії, вперше тренувалася. Це були гірські умови, таке нам, скороходам, підходить. Можна сказати, що випробували і умови, які будуть наближені до Олімпійських ігор.
 
Якщо все складеться для Надії якнайкраще, Олімпійські ігри в Ріо-де-Жанейро можуть стати вже третіми для неї. «Їх присвячу своєму синочку. Після своєї другої Олімпіади, в Лондоні, я народила сина, тому тепер хочу і після цієї знаменної події знову вийти на олімпійський старт», – каже Надія Боровська.
 
Наразі ж уся команда зі спортивної ходьби готується до першого найважливішого старту весни – зимового чемпіонату України зі спортивної ходьби серед дорослих, молоді, юніорів та юнаків. Він відбудеться 5-6 березня в Івано-Франківську.
 
 

 

Попередня статтяІгор Гоцул та В’ячеслав Тиртишник розповіли журналістам про легкоатлетичну «кухню»
Наступна статтяЮлія Олішевська: «Все буде вирішуватися в Сумах»