Анна Мельніченко-Касьянова: «Слинки текли, коли спостерігала за виступом багатоборок»

240
Анна Мельніченко-Касьянова попри бажання виступити на чемпіонаті світу-2016 у приміщенні була змушена відмовитися від цих планів. Як розповів головний тренер з багатоборства Олександр Юрков, причиною стала травма, яка турбувала спортсменку влітку. Підтвердила це і сама чемпіонка світу-2013 з семиборства.

 
– Зимовий сезон пропускаю, хоча бажання виступати є. Коли тут, у Сумах, дівчата-багатоборки бігли, стрибали, слинки текли, – зізналася Анна. – Чемпіонат світу цього року досить пізній, склад учасниць буде слабшим, а отже, і за медалі було б ще більше шансів поборотися. Якби не травма, я б з радістю виступила у Портленді. Мені достатньо потренуватися місяць-півтора, щоб знову ввійти у форму. Але у людей може бути інакше побудована підготовка, тому, певно, багато лідерів і відмовилися там виступати.
 
Зараз у пріоритеті літній сезон, і хочеться це бажання змагатися зберегти до нього. Залишилося ще зберегти своє здоров’я. Влітку, звісно, не надто берегтимуся, а взимку попрацювали над силою, яка у мене відстає. Все у процесі.
 
Коли плануєте перейти до активних виступів?
 
26 лютого бігтиму на чемпіонаті України 60 метрів з бар’єрами. Якщо нічого не турбуватиме, спробую потрапити до фіналу. А там, можливо, вдасться поліпшити особистий рекорд. Але нічого не можу загадувати.
 
А якщо говорити про літній сезон?
 
Хочеться виступити на турнірі у Гьотцісі. Дуже люблю ці змагання. Їздила практично щороку, не рахуючи останніх двох-трьох сезонів. Після переможного для мене чемпіонату світу у Москві вирішили відпочити як морально, так і фізично. Але це, схоже, пішло мені не зовсім на користь. Морально – допомогло, а фізично… Щойно приступили до тренувань, як усе почало «сипатися». Нам, мабуть, не можна довго відпочивати.