В’ячеслав Тиртишник – про очікування від чемпіонату України у приміщенні

319
В.о. державного тренера штатної збірної команди України з легкої атлетики В’ячеслав Тиртишник поділився очікуваннями від чемпіонату України у приміщенні, який цими днями проходить у Сумах.

 
«Цей сезон у нас особливий – олімпійський. Тому і вся підготовка у ньому будується через призму Ігор. Дехто з наших лідерів взагалі пропускає зимовий сезон. Дехто виступає, але цілеспрямовано не прагне показати високих результатів. Дехто виступає не у своїх коронних дисциплінах. Проте навіть у такій ситуації ми проглядаємо рівень форми. Також дивимося на спортсменів другого ешелону: якщо лідери зробили крок назад, вони повинні займати їхні місця і показувати високі результати. Звертаємо увагу, звісно, і на молодих атлетів. Щоправда, лідери юніорської команди тут не виступають – вони сьогодні виїхали на міжнародну матчеву зустріч у Мінськ (27 лютого).
 
Звісно, при усьому вище сказаному, ніхто не знімав завдання показувати високі результати і ми на них сподіваємося. На Кубку України такі були, зокрема, у секторі для стрибків у довжину серед чоловіків. І у Сумах очікуємо на те, що атлети зможуть ще додати. Традиційно, чекаємо високих результатів від стрибунів у висоту. Тут має виступати й Андрій Проценко і показати, на що він здатний перед чемпіонатом світу. Адже якщо все буде добре, він планує їхати до Портленда. Цікава боротьба буде з бігу на 400 метрів і 60 метрів як серед чоловіків, так і серед жінок… Насправді, всі види цікаві, і скрізь ми чекаємо на хороші результати», – розповів В’ячеслав Григорович.
Попередня статтяОлександр Юрков – про підготовку українських багатоборців
Наступна статтяАнна Мельніченко-Касьянова: «Слинки текли, коли спостерігала за виступом багатоборок»