Анастасія Ткачук: «Виконання нормативу на Портленд стало для мене приємним сюрпризом»

291
Анастасія Ткачук з Запоріжжя стала однією з небагатьох українок у цьому сезоні, кому вдалося виконати норматив на чемпіонат світу-2016 у приміщенні. На змаганнях в Ірландії вона подолала 800-метрівку за 2 хвилини 02,44 секунди.
 
На чемпіонаті України у Сумах минулого тижня Анастасія бігла на властиві для себе 1500 метрів (відпрацьовувала у боротьбі з серйозними суперницями у більш швидкому темпі свою 800-метрівку) і стала третьою – 4.20,88.
 
– Забіг для мене склався не легко. Я його повела, але на фініші двох дівчат все-таки пропустила вперед. 1500 метрів для мене – це проміжна дистанція. Результат мій стабільний. Третє місце, призи, я вважаю завдання-мінімум виконано.
 
– Вам вдалося відібратися на чемпіонат світу. Чи плануєте там виступати?
 
– Це взагалі заплутана історія. Я не планувала їхати до США, особливо не готувалася. Норматив став для мене несподіванкою. Але тренер, напроти, розраховував на такий результат. Отож, поїдемо, спробуємо, чому б і ні.
 
– Які були плани на сезон, чи все вдалося виконати?
 
– Як на мене, я їх навіть перевиконала. Все-таки, є норматив на дорослий чемпіон світу, а я лише перший рік, як перейшла в дорослий спорт. Я дуже задоволена сезоном, навіть своїми результатами на 1500 метрів.
 
– Як вас зустрів сумський манеж, чи сподобалося тут виступати?
 
– Так, в Сумах взагалі чудово, ми сюди приїжджаємо навіть на чемпіонат області виступати, тут дуже гарні покриття і взагалі манеж. Тут все завжди дружня атмосфера, все поруч, все добре.
 
– Ви тут також виступали на чемпіонаті області і показали пристойний результат. То була для вас розминка?
 
– То була середина січня, я тоді лише входила в сезон. 1500 метрів це для мене не те що не улюблена дистанція, вона для мене важка. Ось 800 – це  точно моє. На першості області я показала майже точно такий самий час, як зараз (на 45 сотих повільніший). Тому, все добре.
 
– Які плани на олімпійський сезон?
 
– Плани у мене максимальні, починаючи з відбору і закінчуючи фіналом. Але не будемо загадувати, як покаже.