Юні атлети обирають пріоритетні дисципліни

235
Понад 700 учасників зібрав у столичному манежі міської ШВСМ чемпіонат України серед ДЮСШ та СДЮШОР з двоборства та п’ятиборства у приміщенні.
 
Основна мета цих змагань, за словами старшого тренеру з резерву збірної України з легкої атлетики Андрія Каратєєва, – допомогти юним атлетам (в чемпіонаті брали участь хлопці та дівчата не старші 15-ти років) визначитися з дисциплінами, які у них найкраще виходять, і саме на них зосередитися у майбутньому. Спортсмени самі обирали види, в яких хочуть виступати, показані результати перераховувалися в очки, і за сумою визначалися найкращі.
 
– Ще рано у такому віці займатися якимось окремим видом, – розповідає Андрій Каратєєв. – Рання спеціалізація в легкій атлетиці не дуже бажана. І якраз тут вони можуть спробувати, яка дисципліна у них виходить краще, яка гірше, і пізніше обрати оптимальну для себе. Приємно, що тут дуже багато учасників. Це дає нам надію сподіватися, що у майбутньому ця кількість переросте у якість. А на результати на цьому чемпіонаті не грають першочергову роль. На секунди та сантиметри ми будемо дивитися вже на літньому чемпіонаті України, коли атлети будуть змагатися в окремих видах. Поки що нехай визначаються, які види програми їм більше до вподоби.
 
З повними результатами змагань можна ознайомитися за ЦИМ посиланням.
 
Попередня статтяКалендар «Діамантової ліги»-2016: Рабат замість Нью-Йорка
Наступна статтяНорматив Чумаченко та репетиція Проценка