Норматив Чумаченко та репетиція Проценка

278
Українських легкоатлетів, яким підкорився норматив на Олімпійські ігри-2016, побільшало!
 
На всеукраїнському турнірі зі стрибків у висоту «Таврійські висоти-2016», який відбувся у Херсоні, підкорені 1 м 93 см принесли миколаївські атлетці Юлії Чумаченко не лише перемогу, але й стали її особистим рекордом, а також дозволили стати Юлії третьою вітчизняною висотницею, після Оксани Окунєвої та Ірини Геращенко, яка виконала норматив ІААФ на Ріо.
 
За словами одного з організаторів «Таврійських висот» Генадія Зуєва, Чумаченко на стільки була у захваті від свого результату, що ні вона, ні її тренери не бачили сенсу більше стрибати у цей день. Адже завдання на турнір було навіть перевиконано. Друге місце посіла ще одна представниця Миколаєва Оксана Окунєва (1.90), третє – Валентина Ляшенко, яка наразі виступає за Грузію (1.83).
 
Змагання чоловіків, на радість численній публіці, виграв місцевий атлет Андрій Проценко з результатом 2 м 23 см. Після того, як Андрій гарантував собі перемогу, він вирішив перенести планку на 2.31 – новий рекорд змагань. Виконав на цій позначці дві спроби (друга, за словами Генадія Зуєва, який тренує Андрія, була досить гарна, хоча і не вдала), і вирішив далі не стрибати, щоб поберегти сили на чемпіонат світу у Портленді, куди невдовзі він вирушить.
 
Інші місця на п’єдесталі пошани у чоловіків посіли виключно львівські спортсмени. Другим з особистим рекордом став Сергій Слісенко (2.19), третю сходинку поділили Віктор Шаповал та Вадим Кравчук (2.15). 
Попередня статтяЮні атлети обирають пріоритетні дисципліни
Наступна статтяУ Сумах юні атлети боролися за призи Юрія Білонога