Українські п’ятиборки – на п’єдесталі чемпіонату світу у приміщенні!

287
Другий день чемпіонату світу з легкої атлетики у приміщенні запам’ятається уболівальникам фантастичним виступом українських п’ятиборок. Анастасія Мохнюк виграла «срібло», а Аліна Фьодорова вдруге поспіль завоювала бронзову медаль.
 
На вечірню частину програми українки вийшли лідерами. Перша трійка не змінилася і після стрибків у довжину. Мохнюк їх виграла з особистим рекордом (6,66 м). Фьодорова була третьою з найкращим показником нинішнього сезону – 6,33 м. Бріанне Тісен-Ітон з Канади приземлилася на позначці 6,42 м.
 
Перед заключною 800-метрівкою Мохнюк випереджала Фьодорову на 114 очок. Аліну і Бріанне розділяли 36 пунктів. Проте своїм прикладом канадка показала: 150 очок перед заключним видом відіграти реально. Особливо, якщо компанію тобі складає швидка американка Барбара Нваба.
 
Тісен-Ітон подолала 800 метрів за 2.09,99 хв. У Фьодорової – 2.20,42 хв, у Мохнюк – 2.23,19. За підсумком семи видів Бріанне набрала 4881 очко й очолила світовий топ-лист сезону. Мохнюк з особистим рекордом друга (4847). Фьодорова до «бронзи» чемпіонату у Сопоті два роки тому додала бронзову медаль у Портленді і також установила особистий рекорд – 4770.
 
***
 
Після першого дня змагань з семиборства Олексій Касьянов посідає третє місце. За сумою чотирьох видів у нього 3420 очок. Олексій був третім зі штовхання ядра (14,53 м), а стрибки у висоту завершив з результатом 1,99 м. Лідирує американець Ештон Ітон (3564). Курт Фелікс з Гренади поки що другий (3501).
 
***
 
Анну Плотіцину від фіналу з бігу на 60 метрів з бар’єрами відділили тисячні долі секунди. До вирішальної стадії змагань виходили по дві перші атлетки з кожного забігу і ще двох добирали за часом. Анна у другому забігу була третьою – 8,09 с. У наступному на старт вийшла Анжела Вайт з Канади і показала такий же час. Саме вона і замкнула першу вісімку. Українці не вистачило лиш кроку, щоб продовжити боротьбу у Портленді. У фіналі перемогла американка Ніа Алі (7,81 с).
 
ФОТОАЛЬБОМ чемпіонату світу-2016 з легкої атлетики у приміщенні дивіться на офіційній сторінці ФЛАУ у Facebook.
Фото: © Getty Images for IAAF