Сумщина запрошує на змагання з кросу, присвячені пам’яті Володимира Куца

220

15 квітня в селі Олексине Тростянецького району Сумської області відбудуться Всеукраїнські змагання з легкоатлетичного кросу, присвячені пам’яті видатного легкоатлета, заслуженого майстра спорту СРСР та заслуженого тренера СРСР, дворазового олімпійського чемпіона-1956 (з бігу на 5000 м та 10000 м), найкращого спортсмена світу 1956 та 1957 років Володимира Куца.

 

Організатори змагань повідомляють, що днем приїзду є 14 квітня. Немісцевим учасникам пропонується безкоштовне розміщення у готелях м. Тростянець (9 км від місця проведення змагань).

Місце проведення змагань вибране невипадково, адже це рідне село уславленого атлета. Крім того, бігову трасу буде прокладено вздовж вулиці, яка названа на його честь, отоже учасники змагань матимуть змогу випробувати власні сили безпосередньо поруч з батьківською хатою Володимира Куца. Звісно ж, саму бігову трасу також обіцяють підготувати належним чином.

Для учасників заходу в день приїзду заплановані екскурсія по м. Тростянець, ознайомлення з історико-культурною спадщиною міста, сучасними об’єктами культури та спорту, масштабними заходами, які нині проводяться у місті. Ну і, звичайно ж, історичний екскурс про спортивний та життєвий шлях Володимира Куца.

Переможці та призери отримають грамоти, медалі, а також призи та подарунки від організаторів та спонсорів змагань. В категоріях «чоловіки» та «жінки» для переможців та призерів передбачені грошові призи: 1-е місце – 1200 грн, 2-е місце – 1000 грн, 3-е місце – 800 грн.

Змагання відбудуться серед усіх вікових груп учасників. Також запрошуються до участі ветерани та спортсмени-аматори.

Більше інформації дізнавайтесь в регламенті змагань на сайті Федерації легкої атлетики Сумської області за ЦИМ посиланням.

Для провідних стаєрів і кросменів України організатори готові розглянути індивідуальні умови приїзду, перебування та участі в змаганнях!

Телефон для довідок: 066 119 46 51 (Сердюченко Олексій Олександрович)