Ігор Гоцул розповів студентам та викладачам НУФВСУ про управління легкоатлетичним спортом

234
7 квітня в Національному Університеті фізичного виховання та спорту України відбулася лекція президента ФЛАУ та першого заступника Міністра молоді та спорту України Ігоря Гоцула «Структура управління легкоатлетичним спортом на сучасному етапі».
 
Вона викликала значний інтерес у студентів, причому не лише тих, які спеціалізуються на легкій атлетиці, а й на інших видах спорту, а також у викладачів. Аудиторія, в якій проходила лекція, була заповнена вщент. За словами завідуючого кафедрою легкої атлетики, зимових видів спорту та велосипедного спорту НУФВУ Володимира Бобровника, її відвідали 23 представники професорсько-викладацького складу.
 
– Такий інтерес пов’язаний з тим, що питання управління легкоатлетичним спортом, та й спортом взагалі в Україні, є одним з найактуальнішим наразі серед професіоналів цієї галузі, – розповідає Володимир Бобровник. – Найбільша увагу слухачів була прикута до питань фінансування різних видів спорту, популярності легкої атлетики у світі та в Україні, критичної оцінки легкоатлетичних кадрів, які мають відношення до підготовки спортсменів та команд. Багато часу було приділено висвітленню діяльності громадських організацій – ІААФ, ЄА та ФЛАУ. Було дуже багато запитань від присутніх по цим напрямкам.
 
Також хочу відзначити, що підіймалися питання політичного характеру, темі корупції, яка широко підіймається в ЗМІ, і це дуже цікавило наших студентів. І приємно, що на ці запитання Ігор Гоцул відповідав чітко, чесно, аргументовано. Я вже встиг почути багато відгуків – усі задоволені відповідями президента ФЛАУ. Адже посаду керманича вітчизняною легкою атлетикою він поєднує з посадою першого заступника профільного Міністра, отож Ігор Євгенійович – практик, досконально знає справу зсередини. В жодному підручнику не прочитаєш того, що розповідав нам пан Гоцул.
 
Було нам також наведене гарне порівняння державних та громадських організацій, прозвучали розповіді про перспективи розвитку легкоатлетичного спорту, про експеримент Мінмолодьспорту стосовно клубної системи. Була дана характеристика школам підготовки спортсменів – ДЮСШ, СДЮШОР, а також порівняльна характеристика радянської та сучасної систем підготовки. Було чітко аргументовано, чому потрібно переходити на сучасну систему підготовки і спортсменів, і спеціалістів.
 
Вже найближчого четверга Ігор Гоцул прочитає для наших студентів та викладачів ще одну лекцію, під час якої очікуємо ще більше цікавої, так би мовити ексклюзивної інформації.
Попередня статтяДелегація ФЛАУ вирушає до Мінську на конференцію ЄА
Наступна статтяАнастасія Мохнюк претендує на звання найкращої атлетки місяця в Європі