Ігор Главан: «Є підстави сподіватися на успіх в Римі командою і на 20 км, і на 50 км»

227
Вітчизняні скороходи на зборі у Конча-Заспі завершують підготовку до одного з найголовніших стартів року – командного чемпіонату світу, який 7-8 травня відбудеться у Римі, і за результатами якого остаточно будуть розподілені місця в олімпійські збірній.
 
Ігор Главан – один з лідерів команди. Два роки тому у Китаї на Кубку світу допоміг їй вперше в історії вибороти титул найсильнішої на планеті на дистанції 20 км. В Італії Ігор змагатиметься на 50-кілометрівці.
 
– Ігоре, не залишили своїх намірів на Олімпійських іграх в Ріо, як і торік на чемпіонаті світу в Пекіні, виступати на обох дистанціях?
 
– Якщо все складеться найкращим чином, то буду стартувати і на 20 км, і на 50 км. Завдяки тому, що у Пекіні на 20-ці я став четвертим, олімпійська ліцензія на цій дистанції в мене вже є. Отож на командному чемпіонаті світу буду боротися за місце в олімпійській збірній на 50 кілометрах.
 
– Хлопці будуть відстоювати в Римі свій титул на дистанції 20 км без вас.
 
– Наша команда підготувалася до змагань добре і є всі підстави сподіватися в Римі на успіх і на трофей не тільки на 20-ці, але й на 50-ці. Ми нещодавно були в Киргизії на зборах на висоті майже 1600 метрів, підіймалися і вище, на 2400 м. Дякую профільному Міністерству, Федерації за те, що організували нам ці збори, повірили в наші перспективи. На 50-ти кілометрах збірна України два роки тому здобула срібну нагороду, отож будемо намагатися поліпшити цей результат.
Попередня статтяДо Ігор в Ріо в Києві презентували олімпійські монети
Наступна статтяНадія Боровська: «Інформація, отримана від науковців, стає в нагоді»