Надія Боровська: «Інформація, отримана від науковців, стає в нагоді»

277
В підготовці збірної України зі спортивної ходьби до командного чемпіонату світу, який 7-8 травня відбудеться в Римі, допомагають представники кафедри легкої атлетики Національного університету фізичного виховання та спорту України. У Конча-Заспі знімають на камеру тренування скороходів, а потім через спеціальну програму обробляють відео і отримують біомеханічні, швидкісні, кінематичні, енергетичні, силові характеристики їхньої техніки. Інформацію разом з рекомендаціями передають тренерам та спортсменам.
 
– Інформація, отримана від науковців, дуже цікава, – розповідає переможниця цьогорічного чемпіонату України волинянка Надія Боровська. – У нас технічний вид спорту, і треба йти по дистанції не лише швидко, але й якісно. І ми з задоволенням приймаємо до уваги інформацію про наші недоліки, помилки від технічної групи.
 
– Чоловіки у Римі мають наміри щонайменше повторити успіхи дворічної давнини, коли вони на обох дистанціях піднялися на Кубку світу на п’єдестал.
 
– Наша жіноча команда ставить такі ж цілі. Потрібно добре виступити, адже цей рік є олімпійським, нас – 5 претенденток на місця в збірній на Ріо. І тому усі будемо намагатися показати якомога кращі результати.
 
– На Олімпійські ігри, звісно, сил ніхто економити зараз не збирається?
 
– Спочатку, потрібно туди потрапити. Після Риму буде час відновитися і підготуватися до Олімпіади. Поки що основний старт – командний чемпіонат світу. Підготовка до нього пройшла добре, тьфу-тьфу-тьфу, щоб не наврочити. В тому числі і збір у Киргизії був вдалим, зробили у горах все, що планували.
Попередня статтяІгор Главан: «Є підстави сподіватися на успіх в Римі командою і на 20 км, і на 50 км»
Наступна статтяСергій Лебідь та компанія готуються до київського старту