Маргарита Твердохліб: «Місяця має вистачити, щоб розстрибатися»

324
Маргарита Твердохліб, яка наразі виступає у стрибках у довжину за Донецьку та Вінницьку області, у свої 24 роки вже встигла стати бронзовою призеркою юніорського чемпіонату світу-2010, а також взяти участь в Олімпійських іграх у Лондоні.
 
Нинішній літній сезон Маргарита розпочала у столиці, де виграла Кубок Києва з результатом 6 м 22 см. До нормативу ІААФ на Ріо-2016, який складає 6.70, цього не достатньо. Але атлетка знає, де необхідно додати:
 
– Це перші змагання, я якраз підбирала розбіг – то не доступаю, то в мене заступ. В цьому сезоні в мене новий розбіг, зараз поїдемо на збори, будемо його вдосконалювати, щоб стрибки були більш стабільними. Адже стабільність – ознака майстерності.
 
– Які плани на цей сезон?
 
– Я брала участь в минулих Олімпійських іграх і, звичайно, мені хотілося б також виступити в Ріо-Де-Жанейро. Тому ми з тренером цілеспрямовано готуємося на досягнення високих результатів, на стабілізацію стрибку. Прагнутиму виконати олімпійський норматив і вже на Іграх гарно виступити.
 
– Над чим необхідно попрацювати, щоб поліпшити нинішній результат?
 
– Додати є за рахунок чого. Поки що я на навантаженні, тільки почали розбіги робити, тому я ще не розстрибалася. До того ж під найвідповідальніші змагання трошки ваги скину. Місяць для цього ще є. 15-го числа я стартуватиму у Німеччині, потім наприкінці травня в Кіровограді виступатиму на Кубку України. А після цього буду підводитися до основних змагань, відбіркового до Олімпійських ігор чемпіонату України, який усередині червня відбудеться у Луцьку.