Сергій Оксенюк та Анна Пєчко виграли Дніпровський півмарафон

258
У неділю, 22 травня у Дніпрі відбувся перший INTERPIPE Dnipro Half Marathon 2016, організований компанією Run Ukraine. На старт восьми дистанцій загалом вийшло понад 1400 учасників з 9 країн, серед який майже 250 дітей.
 
Найзапекліша боротьба розгорілася серед чоловіків на флагманській дистанції 21,0975 км. Вже на початку забігу група лідерів значно відірвалась від загального пелетону і щільною групою здолала дві третини дистанції. На останніх кілометрах Сергій Оксенюк та Юрій Грицак пришвидшилися і до останніх метрів змагалися за перемогу. Фінішний спурт краще вдався Сергію Оксенюку, який у підсумку з перевагою у дві секунди вирвав перемогу. Його час – 1:05:24.
 
«До Дніпра я їхав за перемогою, тож, надзвичайно приємно підійматися на першу сходинку п’єдесталу. Маршрут змагання відмінний, нас підтримували глядачі, рівень організації дуже високий», – прокоментував після фінішу свою перемогу Сергій Оксенюк.
 
Менш напруженою була боротьба серед жінок, тут беззаперечним лідером виявилася 29-річна Анна Пєчко з Дніпра. До півмарафону у рідному місті дівчина готувалася місяць, і хоч власний рекорд не покращила, але для перемоги і часу 1:22:53 виявилося достатньо.
 
«Сьогодні в нашому місті відбувається знакова подія – перший INTERPIPE Dnipro Half Marathon 2016. Бігових подій такого рівня наше місто ще не бачило. Міська влада спільно з організаторами, компанією Run Ukraine доклала максимум зусиль аби гарантувати безпеку учасників та глядачів. Цей захід для мене особливий, адже моя дружина сьогодні бігла максимальну дистанцію – 21 кілометр, а дочка – 5 кілометрів. Сподіваюсь, що восени у місті відбудеться повноцінний марафон», – поділився враженнями від заходу Борис Філатов, міський голова Дніпра.
 
«Ми це зробили, на карті бігової України з’явилася нова подія – INTERPIPE Dnipro Half Marathon 2016. Сьогодні був унікальний симбіоз взаємодії команди організаторів, волонтерів, бізнесу, державних служб. Дякуємо Борису Філатову та його дружині, президенту Федерації легкої атлетики Дніпра Марині Філатовій. Я впевнений, якби вони не були настільки захоплені цим заходом, то всі наші бажання та зусилля могли би погоджуватися державними службами ще місяцями. Я в захваті від цієї підтримки, якби нас так само чули і в інших містах України. Дніпро має великі перспективи в розвитку спорту. Дякую нашим спонсорам та партнерам, особлива вдячність компанії ІНТЕРПАЙП, яка змінила свідомість сприйняття того, яким має бути сучасний завод та металургія. До зустрічі у 2017 році!», прокоментував Дмитро Черніцький, директор компанії Run Ukraine та засновник INTERPIPE Dnipro Half Marathon 2016.
 
Загалом в програмі події відбулося 4 дорослі забіги: 21,0975, 10, 5 и 2 км, а також три дитячі: 1000, 500 и 100 метрів. В 2-кілометровому забігу також взяли участь спортсмени з обмеженими фізичними можливостями на візках.
 
Це був другий з п`яти етапів Бігової української Ліги Run Ukraine Running League’16. Наступний відбудеться в Одесі 26 червня Odesa Half Marathon.