Роз’яснення щодо формування збірної України з півмарафону на чемпіонат Європи

244
6-10 липня в Амстердамі в рамках чемпіонату Європи з легкої атлетики відбудуться змагання з півмарафону.
 
Рішенням Виконкому ФЛАУ від 6 квітня 2016 року, відповідальним тренером за підготовку збірних України з півмарафону до чемпіонату Європи та з марафону до Олімпійських ігор було призначено Ярослава Нечипорця.
 
Ярослав Йосипович роз’яснив прес-службі ФЛАУ, як буде формуватися півмарафонська команда для участі в чемпіонаті Європи. Згідно з Критеріями та умовами відбору, команда з півмарафону (4 чоловіка та 4 жінки) формується за принципом: 1 місце на чемпіонаті України з півмарафону (09.05.2016 р., м. Ковель; у чоловіків це Юрій Русюк, у жінок – Катерина Карманенко); другий, третій та четвертий учасники подаються головною тренерською радою за кращими рейтинговими результатами з півмарафону, показаними у період з 15 вересня 2015 року до 10 травня 2016 року.
 
Остаточний склад півмарафонської команди головна тренерська рада визначить 7 червня 2016 року після завершення Кубку Європи з бігу на 10000 метрів (5 червня, Мерсін, Туреччина), оскільки у цих змаганнях беруть участь деякі кандидати до півмарафонської команди.