«Діамантова ліга», Рим: переможна серія Богдана Бондаренка

316
Фото (с)Daniele Montigiani
Українець Богдан Бондаренко продовжує переможно мандрувати маршрутом «Діамантової ліги»-2016. Слідом за Шанхаєм і Рабатом він переміг у Римі.

 

Надзвичайно сильний склад учасників зробив чоловічі стрибки у висоту цього вечора однією з найбільш видовищних і цікавих дисциплін. Вперше в олімпійському сезоні у секторі зійшлися головні мисливці за світовим рекордом останніхроків Богдан Бондаренко і Мутаз Есса Баршим. Проте катарцю поборотися за призові місця цього разу не вдалося. Він завершив змагання на позначці 2,27 м і став шостим.

 
Бондаренко ж досить упевнено долав висоту за висотою на шляху до перемоги – 2,20, 2,27, 2,30. На висоту 2,33 метри крім українця вийшли ще троє – місцевий улюбленець, чемпіон світу у приміщенні Джанмарко Тамбері, срібний призер чемпіонату світу китаєць Гуовей Чжан і призер Олімпійських ігор британець Роббі Грабарз. Жодному з них підкорити її, щоправда, так і не вдалося. А Богдан, зробивши це з другої спроби, встановив найкращий результат сезону, офіційно оформив перемогу на етапі і з 20 пунктами вийшов у лідери «Діамантової ліги». Нагадаємо, що у Шанхаї чоловічі стрибки у висоту не входили до «діамантових перегонів».
 
Грабарз став другим (2,30 м). Тамбері і Чжан поступилися йому за спробами. У них третє і четверте місця відповідно. Українець Юрій Крімаренко був 11-м (2,15 м).
 
Після виступу в інтерв’ю організаторам Бондаренко пояснив, що через довготривалу процедуру отримання британської візи вирішив не виступати на наступному етапі у Бірмінгемі. А також прокоментував свій виступ у Римі: «Такі відчуття, ніби я забув, як це стрибати високо. Але сьогодні я вперше почав відчувати техніку. Це все тому, що ми не так багато виступаємо цього року. На тренуваннях я все ще не стрибаю, відпрацьовуємо інші моменти. Участь у чемпіонаті Європи не планую. Оскільки не люблю стрибати два дні поспіль. Для мене значно краще, якщо між кваліфікацією і фіналом є вільний день».
Фото (с)Daniele Montigiani