Ольга Земляк: «В Луцьку за мене вболіватиме половина стадіону!»

181
Ольга Земляк розпочала літній сезон досить вдало – вона двічі підтверджувала свій олімпійський норматив на 400-метрівці. Наприкінці травня у Кіровограді виграла Кубок України у Кіровограді (51,60), а декілька днів тому у Бидгощі (Польща) стала другою (51,91).
 
Зазначимо, що кіровоградський час Ольги став найкращим для неї, навіть якщо брати до уваги 2015-й рік.
 
– Олю, 51,60 – і це лише початок сезону! Добре на нього налаштувалися?
 
– Так, добре нагострила зуби на сезон. Взагалі-то сподівалася, що буде ще швидше. Але завадили певні обставини. За тиждень до Кубку України в мене завершився останній збір, який я проводила у Кременній. Певно, мало відпочила.
 
– До якихось революційних змін у підготовці вдавалися?
 
– В принципі, у нас дещо змінилися тренування, точніше, сам підхід до них. Дуже багато робила вправ, яких до цього ніколи не виконувала. І це дало результат. Щоправда, у середині травня спазм м’язів стався, і при бігу у Кіровограді відчувалася біль у нозі. Довелося бігти обережно, потихеньку, щоб не зробити гірше.
 
– Чемпіонат Європи – для вас це буде етап підготовки до Олімпіади, чи на Амстердам також маєте серйозні плани?
 
– Звичайно маю! Наша жіноча естафета 4х400 метрів дуже сильна. Хочеться щонайменше підтвердити своє срібло Цюріху-2014, а як максимум – знову здобути титул чемпіонок Європи. Ну і, звичайно, на особистий вид розраховую.
 
– Головний відбір на Олімпійські ігри відбудеться в Луцьку на чемпіонаті України. Доріжку «Авангарду» вже випробували?
 
– Ні, в Луцьку ще не бігала. Але так як я сама з Рівного, а це зовсім поруч з Луцьком, то пів-стадіону друзів приїде за мене вболівати. Так що, думаю, на «Авангарді» покажу дуже пристойний результат.