Володимир Киц: «На старт IAAF в Остраві потрапив лише завдяки тому, що бігаю за чеський клуб»

196
Минулого місяця Володимир Киц з Київщини порадував і себе, і усіх вітчизняних любителів легкої атлетики високим результатом, який показав на етапі IAAF World Challenge в Остраві (Чехія) на дистанції 1500 метрів. 3 хвилини 38,61 секунди – це його особистий рекорд і норматив на чемпіонат Європи в Амстердамі.
 
– Дуже задоволений, що після тих проблем зі здоров’ям, які мав минулого року, так вдало повернувся в стрій. В Остраві не сподівався так виступити. Я взагалі ледь потрапив на той старт. Допомогло лише те, що в той момент я якраз знаходився у Чехії, виступав за клуб Університету Брно. Завдяки цьому мене і включили в заявку. Вважаю, дуже достойно виступив, все-таки, особистий рекорд в 29 років, та ще й з нормативом на чемпіонат Європи. Для мене була честь бігти при повному стадіоні і з такими серйозними суперниками.
 
– Трохи більше двох секунд не вистачає до олімпійського нормативу. На скільки реально їх прибрати?
 
– Це буде дуже важко. Я й на 3 хвилини 38 не дуже сподівався. Слава Богу, що все склалося зі зборами в горах – біг у Чехії на 23-й день після повернення з Киргизстану, це оптимальний для результату термін. Ну що ж, будемо тепер намагатися виконати і норматив на Ріо. Але дякуємо Богу за те, що маємо.
 
– На більш довших дистанціях будете себе пробувати у цьому сезоні?   
 
– Я й схилявся більше до трьох чи п’яти тисяч метрів, аніж до 1500 м. Все-таки, завдяки великій висоті, на якій готувався, саме на тих дистанціях, як мені здавалося, міг пробігти гарно. Але добре, що так сталося. Якщо будуть якісь хороші старти, то можна буде показати результат і на 3000 м, і на 5000 м. Але тепер, коли є норматив на 1500, буду акцент робити на цій дистанції.