ФСТ «Динамо» України відзначило Міжнародний день захисту дітей спортивним святом

233
2-3 червня в Одесі на динамівському стадіоні відбувся чемпіонат ФСТ «Динамо» України з легкоатлетичного чотириборства серед юнаків та дівчат 2003 р.н. і молодших у рамках вже традиційного Всеукраїнського фестивалю «Динамо» – дітям України», присвяченого Міжнародному дню захисту дітей.
 
Цей фестиваль проводиться вже сьомий рік і є надзвичайно популярним серед дітей та юнаків. Фактично, це є соціально-гуманітарною акцією, яка була започаткована Товариством в 2010 році і підтримана Національним олімпійським комітетом. Щороку в рамках цієї акції проводяться різноманітні спортивні змагання, культурно-мистецькі заходи, в яких беруть участь діти з усіх регіонів України, насамперед ті, сім’ї яких опинились в скрутних життєвих обставинах. Мета цих заходів – відволікти дітей від негативного впливу «вулиці» шляхом залучення до занять фізичною культурою та спортом.
 
У цьогорічних змаганнях, які проводилися спільно з НОК України, взяли участь 138 спортсменів із 23 територіальних організацій Товариства.
 
За підсумками командної боротьби перемогу здобула збірна команда Одеської обласної організації Товариства, друге місце виборола команда легкоатлетів Харківської обласної організації, а третє – команда Черкаської обласної організацій ФСТ «Динамо» України.
 
Переможцями і призерами в особистому заліку стали:
серед дівчат:
І місце – Ляшенко Іванна, Одеська область;
ІІ місце – Куртєєва Марія, Одеська область;
ІІІ місце – Хоменко Марія, Одеська область;
серед юнаків:
І місце – Цвігун Дмитро, Одеська область;
ІІ місце – Тур Максим, Івано-Франківська область;
ІІІ місце – Дігтяр Євген, Харківська область.
 
Переможці та призери чемпіонату в командному і особистому заліках були нагороджені кубками, дипломами та медалями відповідних ступенів Фізкультурно-спортивного товариства «Динамо» України, а усі учасники спортивних змагань були відзначені пам’ятними подарунками відділення Національного олімпійського комітету України в Одеській області та Одеської обласної організації ФСТ «Динамо» України.
 
Результати особистої та командної першості чемпіонату опубліковані ТУТ
 
За інформацією офіційного сайту ФСТ «Динамо»