Розминка метальників перед Луцьком

209
4 червня у Конча-Заспі відбулися Всеукраїнські змагання з метань, на яких цілій низці атлетів вдалося підтвердити, а то й вперше виконати нормативи на Олімпійські ігри, чемпіонат Європи, а також на юніорську світову та юнацьку європейську першості.
 
– Ці змагання за рівнем учасників були навіть вищими, ніж Кубок України, який нещодавно відбувся у Кіровограді, – розповідає головний тренер збірної України з метань Максим Островський. У них взяла участь більша частина наших провідних метальників. Серед тих, хто їх пропустили, була дискоболка Наталія Семенова. Певно, це було тактично правильне рішення для неї, адже вже за декілька днів після цього у Франції вона зуміла покращити свій олімпійський норматив – 62.93. Але без Наталії у секторі у Конча-Заспі не вистачало конкуренції, яка б, певно, могла допомогти Вікторії Клочко та Ользі Абрамчук показати результати кращі, ніж 54 метри.
 
Загалом у Конча-Заспі чотирьом атлетам вдалося перевищити олімпійські нормативи. Вперше це зробив у метанні спису Дмитро Косинський з Київщини (на фото). В Кіровограді йому вдалося виконати норматив на чемпіонат Європи, а зараз він вже зробив вагому заявку на поїздку до Ріо – 83.12. Підтвердили нормативи на Олімпіаду молотобойці Євген Виноградов (Київська обл./м. Київ) – 77.15 та волинянка Ірина Климець – 72.08.
 
Дуже добре, що виходять на новий якісний рівень штовхальниці ядра. Галина Облещук з Івано-Франківської області покращила свій результат, який дає їй пропуск на Олімпіаду – 18.13. Та й результат Ольги Голодної (17.48), у якої також вже є норматив, заслуговує на увагу.
 
Дуже було приємно, що нас відвідали видатні багатоборці Анна та Олексій Касьянови, які тренуються у метанні спису у молодого тренера В’ячеслава Римка. Ми домовилися, що Анна та Олексій займатимуться у Конча-Заспі на нашому тренувальному зборі, що, безумовно, має поліпшити їхні результати.
 
Що стосується молодих атлетів, то підтвердила свій норматив на юнацький чемпіонат Європи Олександра Зарицька у метанні спису (50.66 при необхідних 46-ти метрах), а Вікторія Голда у метанні молоту – на юніорський чемпіонат світу (60.82).
 
Ніяк не можуть добратися до нормативу метальники спису Ганна Гацько-Федусова та Олександр Ничипорук, які розглядаються нами як претенденти на участь в Олімпійських іграх. Але вони працюють над цим, у нас попереду ще є чемпіонат України, і він розставить усі крапки над «і».
Попередня статтяМонтрей: відмінний старт Семенової і повторення рекорду Європи Віко
Наступна статтяАндрій Півень та Христина Братасюк виграли чемпіонат України з трейлу