«Піонерські» нормативи на Ріо від Гацько-Федусової та Нестеренка

263
У заключний день чемпіонату Києва з легкої атлетики нагороди на стадіоні «Піонер» СДЮШОР №6 розігрували представники метань. І одним з останніх шансів виконати олімпійські нормативи (кінцевий термін, встановлений ІААФ,  – 11 липня) скористалися двоє українців.
 
У секторі для метання диску нарешті виконав завдання-мінімум на сезон Микита Нестеренко з Дніпропетровщини. Перемогу йому принесла спроба на 66 м 23 см, тоді як норматив на Ріо складає 65 метрів рівно.
 
У метанні спису підтвердив норматив на чемпіонат Європи (79.00) киянин Олександр Ничипорчук. А у змаганнях жінок Ганна Гацько-Федусова (Запорізька обл.) на два сантиметри зуміла «переметнути» встановлений міжнародною федерацією мінімум для потрапляння на Олімпійські ігри – 62.02.
 
– Дуже важко йшла до цього результату, – розповіла Ганна. – Постійно переслідували то дрібні травми, то технічні проблеми. Ніяк не вдавалося досягти оптимальної форми. І ось, нарешті, здійснилося. Дякую тренеру, рідним, близьким, які в мене вірили, моїм друзям за підтримку, лікарю, який напередодні буквально мене врятував, що дозволило мені сьогодні метати без больових відчуттів. Ще є над чим працювати, за рахунок чого додавати. Найближчим часом все має стати на свої місця, допрацюю техніку, і спис буде літати ще далі.
Попередня статтяПеремоги для Кримаренка та Окунєвої і рекорд для Жмур
Наступна статтяЮрій Грицак та Олена Федорова виграли Одеський півмарафон