Два рекорди та перестрілка молотобойців

197
Сьогодні у Кіровограді завершився чемпіонат України з легкої атлетики серед юнаків (1999 р.н. та молодші). Упродовж трьох днів (27-29 червня) атлети боролися за путівки на юнацький чемпіонат Європи, який 14-17 липня прийматиме Тбілісі.
 
– Це був вирішальний етап відбору на континентальну першість, і, судячи з результатів, наші юні атлети набрали наразі гарну форму, – розповідає старший тренер збірної України з резерву Андрій Каратєєв. – На сьогодні кандидатами на поїздку до Тбілісі є 45 спортсменів, і днями Виконком ФЛАУ прийме рішення, хто з них представлятиме Україну на цих змаганнях.
 
Багато хто з хлопців та дівчат покращив свої цьогорічні результати, виконали нормативи. Отож, повторюся, я задоволений від побаченого у Кіровограді. Відзначити хотілося б Олександра Савенка з Черкаської області 2000-го року народження. Його переможні 21,81 секунди на 200-метрівці заслуговують на увагу.
 
Багатоборка з Броварів Аліна Шух (на фото) змагалася на «Зірці» в окремих видах, і перемогла у стрибках у довжину (6.18) та у метанні спису з юнацьким рекордом України – 54.69. Також юнацький національний рекорд встановив у десятиборстві Руслан Касьянов з Харківщини – 6362, але це не дуже високий результат (десятиборство у даній віковій групі почало культивуватися нещодавно) і його не вистачило для нормативу на чемпіонат Європи.
 
Також цікаво було споглядати за змаганнями молотобойців, де боротьба розгорнулася між Михайлом Гаврилюком з Івано-Франківської області та запоріжанином Михайлом Коханом. Лише в останній спробі Гаврилюку вдалося відібрати «золото» – 77.37 проти 77.07. Нажаль, Кохан лише 2001 року народження, і тому не може виступати на юнацькому чемпіонаті Європи. Але його результат все одно заслуговує на увагу, виступив він на відмінно.
 
Підсумовуючи, висловлю надію, що ті спортсмени, які добре себе проявили у Кіровограді, добре себе проявлять і у Тбілісі на чемпіонаті Європи.
 
З повними результатами змагань можна ознайомитися за ЦИМ посиланням.