Легкоатлетичний «зорепад» в Любешові

216
Останню неділю червня 2016 року Любешів Волинської області запам’ятає назавжди. Крім традиційного святкування Дня молоді, в рамках якого відбувалася різноманітна концертно-розважальна програма та спортивні заходи за участю місцевого активу, жителі та гості селища мали змогу вживу поспілкуватися та поспостерігати за забігами найтитулованіших бігунів України.
 
Імена таких спортсменів, як чемпіон світу з бігу на 1500 метрів Іван Гешко, бронзова призерка Олімпійських ігор-2008 з бігу на 1500 метрів Наталія Тобіас, учасник Лондону-2012 Микола Лабовський, бронзовий призер командного чемпіонату Європи-2011 Олександр Борисюк неодноразово змушували ще до старту хвилюватися суперників на змаганнях найвищого рівня.
 
Спекотного недільного дня, за підтримки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», спортсмени спільно зі своїми друзями у житті та суперниками по доріжці, подарували справжнє свято, позмагавшись у легкоатлетичному пробізі «Перша Поліська тисяча».
 
Перемогу у чоловіків, на радість місцевій публіці, здобув господар змагань – Олександр Борисюк. Саме він виступав ініціатором та організатором цього свята. Слід зазначити, що ці змагання також були приурочені відкриттю спортивного клубу «Стохід», керівником якого став спортсмен. Друге та третє місця посіли відповідно Іван Гешко та Микола Лабовський.
 
Цікавим фактом стала і участь в забігові «скороходів», учасників Олімпійських ігор в Лондоні Івана Лосєва та Олексія Казаніна.
 
У жінок перемогу на дистанції 800 метрів здобула Наталія Тобіас, другу сходинку виборола Ольха Ляхова, третю – Наталія Легонькова. Результати переможців та призерів ми не наводимо навмисно, адже головним у цих змаганнях були не секунди, а залучення за допомогою зіркових гостей місцевих жителів до лав прихильників легкої атлетики.