Аліна Шух: «У Тбілісі виступила так, як і хотіла» (ВІДЕО)

232

Квіти, обійми, відео- і фотокамери… Так у Міжнародному аеропорту “Київ” зустрічали українську команду з чемпіонату Європи U18 з легкої атлетики. Головною героїнею змагань стала Аліна Шух.

 

Вона не лише виграла золоту медаль, а і побила найвище світове досягнення з семиборства, яке трималося з 1997 року. Відтепер всі атлетки віком до 18 років мають рівнятися на суму у 6186 очок.

 
На цьому Аліна не зупинилася і вже наступного дня у кваліфікації з метання списа встановила особистий рекорд, а у заключний день змагань стала шостою у цій дисципліні.
 
Після повернення до Києва Шух в інтерв’ю XSPORT.ua зізналася, що результатом задоволена, хоча в деяких видах могла показати і вищі результати.

 

 
Аліна Шух: “Я дуже хотіла встановити особистий рекорд з багатоборства і зробила це. Тому, звісно, задоволена. Проте не всі види пройшли так, як цього хотілось би. Зокрема прагнула метнути спис набагато далі, але зробила це вже наступного дня у кваліфікації. Це багатоборство, тут ніколи не вдається зробити все ідеально. Тому задоволена: виступила так, як і хотіла.
 
У мене дуже великий резерв з бігу на 100 метрів з бар’єрами і 200 метрів. Мої результати тут поки що слабкі для світового рівня, потрібно їх підтягнути. У висоту вже досить непогано стрибаю, а от у довжину хотілось би далі. Поки що дуже складно коригувати розбіг: постійно боюсь не доступити або заступити на планку. Спис могла метнути далі, і особливо далі могла штовхнути ядро. Дистанцією 800 метрів задоволена: непогано пробігла і встановила особистий рекорд.
 
Це вже другі змагання такого рівня для мене. Минулого року був юнацький чемпіонат світу. Цього року виступала вже набагато спокійніше і впевненіше. Звичайно, складно робити багатоборство, особливо коли тебе оточують такі сильні суперниці. Але цей рік у порівнянні з минулим, мені здається, вдався”.
 
На чемпіонаті України у Луцьку Шух була близька до виконання олімпійського нормативу, проте поки що цей рубіж юній атлетці не підкорився. Але з цього приводу Аліна і не думає засмучуватися. “Я не виконала олімпійський норматив. Але якогось жалю з цього приводу немає: мені поки дещо зарано туди їхати, я б ще не змогла змагатися на рівні. Хоча набути досвіду було б чудово. Але готуватимуся на наступні Ігри. У Ріо у нас буде дві учасниці. Вони готові і, думаю, змагатимуться за призові місця. Проте і закордонні суперниці дуже сильні. Тому можуть бути дуже високі результати”, – каже вона.
Попередня статтяТітімець перемагає в Угорщині, Бондаренко і Ткачук — у призових трійках
Наступна статтяЗапрошуємо на презентацію нової змагальної форми Nike